середа, 24 жовтня 2018 14:35

Гільєрмо дель Торо екранізує відому казку

Мексиканський режисер Гільєрмо дель Торо зніме повнометражний мультфільм за казкою італійського письменника Карло Коллоді "Пригоди Піноккіо". Про це повідомив у Twitter американський сервіс розважальних фільмів Netflix. Із класичного сюжету планують зробити мюзикл.

"Хотів екранізувати "Піноккіо", скільки себе пам'ятаю", - каже дель Торо. Останній фільм мексиканця фантастична драма "Форма води" отримав 2 премії "Золотий глобус", "Золотого лева" Венційського кінофестивалю та 5 "Оскарів".

  Головний герой мультфільму Волта Діснея за книгою "Пригоди Піноккіо" Карло Коллоді має ніс, який збільшується щоразу, коли персонаж бреше.
Головний герой мультфільму Волта Діснея за книгою "Пригоди Піноккіо" Карло Коллоді має ніс, який збільшується щоразу, коли персонаж бреше.

Вперше книгу Карло Коллоді "Пригоди Піноккіо" опубліковали 1881-го. Головний герой твору - дерев'яний хлопчик. Його ніс збільшується щоразу, коли він бреше. У початковій версії роман завершувався смертю Піноккіо: його повісили на дубі розбійники. На прохання читачів Коллоді оживив героя - у оновленому романі дерев'яна маріонетка перетворюється на справжнього хлопця.

Однією з найвідоміших екранізацій твору є мультфільм Волта Діснею 1940-го року. Мультфільм отримав 2 премії "Оскар" за кращий оригінальний саундтрек і кращу пісню.

Зараз ви читаєте новину «Гільєрмо дель Торо екранізує відому казку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі