понеділок, 15 липня 2013 15:19

"Концерти забирають час для творчості" - Василь Попадюк

Автор: Фото: Сергій Старостенко
  Василь Попадюк — засновник гурту PapaDuke, з яким їздить світом, граючи музику у стилях world music, latino, gypsy, jazz
Василь Попадюк — засновник гурту PapaDuke, з яким їздить світом, граючи музику у стилях world music, latino, gypsy, jazz

Скрипаль Василь Попадюк зізнається, що часті гастролі та концертна зайнятість не залишають часу для творчості. До того ж, за його словами, багато творів, які любить, не грає на фестивальній сцені через те, що вони камерного формату.

"У мене зараз величезна проблема — це брак часу, щоб створювати нові композиції. Мене це їсть, - зізнався Василь під час свого перебування в Україні й участі у фестивалі "Країна мрій". -  Часами дуже страшно: програму можна змінювати хоч щодня, але чи це буде цікаво? Не все те, що є в альбомах, можна грати на концертах. Воно сприймається в якійсь інтимній ситуації або в машині, а для концерту воно зовсім не підходить. Маю цілий CD грецький, який друг Пабло для мене написав. Ми граємо на концерті, може, одну з цих 12-ти композицій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Попадюк з Олегом Скрипкою зіграли на "Країні мрій" удвічі менше від запланованого

Скрипаль любить співпрацювати з українськими і не тільки гуртами. Каже, це щоразу можливість зазвучати по-новому.

"Коли пропонують якісь колаборації, я завжди піднімаю дві руки і йду на них. Недавно записали з Фомою з "Мандрів" 4 речі. Він співає англійською мовою, але свої твори. Цікаве кантрі. Побачимо, що з цього вийде. Так само з Mad Heads ми хочемо щось нове зробити".

Під час фестивалю "Країна Мрій" Василь заграв разом з Олегом Скрипкою українські романси. Каже, що підбирає людей, з якими співпрацює на сцені, за професійністю і їхніми людськими якостями.

"Зі Скрипкою ми друзі. Він хороша дуже людина. Ранима і чутлива. Багато хто його не знає справжнього. Людина, з якою граю на сцені, музикантом хорошим має бути  — в другу чергу. У першу чергу має бути хороша людина. Бо ти працюєш насамперед з людиною. Щастя — коли хороший музикант є одночасно хорошою людиною. Але ще більше щастя — коли ця людина організована".

Зараз ви читаєте новину «"Концерти забирають час для творчості" - Василь Попадюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі