субота, 25 вересня 2021 22:10

Компанія Disney через суд намагається зберегти права на персонажів Marvel

Компанія Disney через суд намагається зберегти права на персонажів Marvel
Позови Disney стосуються спадкоємців низки відомих авторів, зокрема Стіва Дітко, Дона Ріко, Дона Хека та Джина Колана. Фото: Pexels

Компанія Disney позивається до брата головного редактора Marvel Comics Стена Лі та родичів інших творців коміксів Marvel, з метою зберегти ексклюзивні авторські права на найвідоміших у світі персонажів. Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Позови Disney стосуються спадкоємців низки відомих авторів, зокрема Стіва Дітко, Дона Ріко, Дона Хека та Джина Колана.

Як зазначається. Disney хоче закріпити за собою авторські права на низку найвідоміших персонажів, котрі щороку приносять мільйони доларів прибутку, а саме: Залізну людину, Людину-павука, доктора Стренджа, Людину-мураху, Яструба, Чорну вдову, Сокола, Тора та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожча угода в історії ТБ: мультфільм для дорослих матиме 30 сезонів

Відповідно до чинного законодавства США якщо авторські права на твір митця перебувають у його працедавця, то через певний час сам автор або його спадкоємці можуть клопотати щодо передачі цих прав.

Але Disney наполягає, що Marvel мала виключний творчий контроль над створенням персонажів та коміксів та платила авторам за контрактом. Це, на думку адвокатів Disney, означає, що авторські права мають бути закріплені за компанією-працедавцем.

Американець Спенсер Елден подав до суду на рок-гурт Nirvana. Він звинуватив музикантів у поширенні дитячої порнографії.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Disney через суд намагається зберегти права на персонажів Marvel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі