Ексклюзиви
четвер, 26 серпня 2021 16:06

Гурт Nirvana звинувачують у поширенні дитячої порнографії

Гурт Nirvana звинувачують у поширенні дитячої порнографії
Спенсер Елден потрапив на обкладинку альбому Nevermind у 4-місячному віці. 30 років потому хоче отримати компенсацію за моральну шкоду – мільйони людей бачили його оголеним. Автор: Geffen Records

Американець Спенсер Елден подав до суду на рок-гурт Nirvana. Фотографія хлопця розміщена на обкладинці альбому Nevermind. На зображенні 4-місячний оголений Елден пливе під водою у напрямку гачка з купюрою $2.

"Відповідачі навмисно продавали дитячу порнографію за участю Спенсера й використовували шоковий характер його зображення для просування себе й музики завдяки йому" - зазначено в судовому позові.

Елден хоче відсудити по $150 тис. від музикантів Дейва Грола та Кріста Новоселіча, удови соліста гурту Курта Кобейна Кортні Лав, фотографа Кірка Веддела та інших причетних до виходу й розповсюдження альбому. Загалом у позові фігурує 15 відповідачів. Отже, загальна сума компенсації становить $2,25 млн.

Фотограф Кірк Веддел зробив знамениту світлину влітку 1991-го. Друзям - батькам Спенсера Ренаті та Ріку Елденам - він заплатив $200. За інформацією, наведеною в позові, інших фінансових виплат за зйомку родина не отримала. Також позивачі підкреслюють, що не підписували жодних дозволів на використання світлини задля комерції.

Спенсер Елден відтворював знамениту світлину на 10-ту, 17-ту, 20-ту й 25-ту річниці виходу альбому. Водночас хлопець неодноразово казав про те, що ця світлина завдає йому морального дискомфорту, адже мільйони людей бачили його оголеним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прогресивна молодь підпалила автозак": гурт "Жадан і Собаки" презентував новий кліп

Nevermind - другий альбом американського рок-гурту Nirvana. Випущений у вересні 1991 року. Здобув статус діамантового в США й Канаді - продано понад 1 млн примірників. Загальний тираж Nevermind - 30 млн копій.

Зараз ви читаєте новину «Гурт Nirvana звинувачують у поширенні дитячої порнографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі