понеділок, 28 серпня 2017 15:13

Коко Шанель та дружина екс-короля Британії у легендарних прикрасах: виставка фотографа Сесіла Бітона
11

 Клер Бек, 1932
Фото: http://style.rbc.ru/
Графиня Кристіана Брандоліні д'Адда, 1951
 Дейзі Феллоуз, 1930
Уолліс Сімпсон, 1937
Уолліс Сімпсон, 1938

У женевський філії одного з найстаріших у світі аукціонного дому Sotheby's виставлять чорно-білі фотографії англійця Сесіла Бітона. Вони давно стали класикою жанру з кількох причин: це добре відомі портрети знаменитих аристократок і найбагатших жінок свого часу, одяг яких прикрашений легендарними ювелірними прикрасами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "І українці, і американці перебувають у ситуації невизначеності"

Для експозиції відібрали тільки знакові знімки, на яких Волліс Сімпсон, дружина колишнього короля Великої Британії, Дейзі Феллоуз, редакторка паризького модного журналу, Коко Шанель та інші знаменитості позують у легендарних коштовностях. Багато цих фотографій стали своєрідними візитними картками великих ювелірних будинків.

Спадкоємиця імперії Zinger Дейзі Феллоуз позує у виготовленому на її замовлення кольє Cartier Tutti-Frutti з різьблених сапфірів, рубінів і смарагдів (1936).

На зап'ясті Волліс Сімпсон на фото Бітона 1937 року - тонкий браслет з підвісками-хрестами з дорогоцінних каменів. Кожен з них символізував певний момент в їхній любовної історії з королем Едуардом VIII, який відрікся від престолу саме через бажання одружитись із Сімпсон.

Зараз ви читаєте новину «Коко Шанель та дружина екс-короля Британії у легендарних прикрасах: виставка фотографа Сесіла Бітона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі