пʼятниця, 21 квітня 2017 14:34

Кого додадуть чи вилучать з "чорного списку" російських артистів

Кого додадуть чи вилучать з "чорного списку" російських артистів
Кого додадуть чи вилучать з "чорного списку" російських артистів. Фото: ukr.media

Міністр культури Євген Нищук заявив про перегляд "чорних списків" заборонених російських артистів.

Про повідомляє interfax.com.ua.

"Для перегляду цього списку створили міжвідомчу комісію. До неї увійшли представники Служби безпеки, працівники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та представники медіакомпаній. З'явилися нові артисти, які негативно висловлюються щодо України. Вони становлять загрозу безпеці України словами і діями", - сказав Євген Нищук.

"Рада національної безпеки і оборони виносить певні санкції для таких осіб. Зокрема, може заборонити в'їзд терміном від одного до трьох років. У Міністерстві культури обробляють звернення щодо тих чи інших діячів культури. Далі їх направляють у СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лободу порівняли з Кобзоном

Так було щодо російських співачок, які планували виступи в Україні. Ці концерти скасували. Через наявність конкретних фактів того, що вони виступали в анексованому Криму або зневажливо висловлювалися про українську культуру та державу", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Керівники каналів хочуть, щоб наші серіали були подібними до російських" - Олексій Горбунов

Російський актор театру і кіно Дмитро Дюжев виступить у Сімферополі. Про це свідчать рекламні афіші, розміщені в місті. Постановка "Свободная любовь" за п'єсою Леонардо Герша "Ці вільні метелики", в якій роль виконує Дюжев, запланували на 14 травня. Вистава відбудеться в Музичному театрі Сімферополя. Крім Дюжева, там також візьмуть участь російські актори Дарина Фекленко, Тетяна Лютаєва і Сергій Никоненко.

Зараз ви читаєте новину «Кого додадуть чи вилучать з "чорного списку" російських артистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі