Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 15:00

Книгарні потрібні Україні не менше за незалежні суди - Жадан

Книгарні потрібні Україні не менше за незалежні суди - Жадан
Жадан розповів про важливість культури. Фото: 112.ua

Підтримувати культуру потрібно вже зараз, не очікуючи завершення війни. Таку думку висловив письменник Сергій Жадан в авторській колонці, опублікованій на сайті видання Deutsche Welle.

"Культура є такою самою важливою і невід'ємною складовою незалежності, як енергоносії чи збройні сили. І підтримувати її бажано не після того, як сформується дієва українська армія чи реформується українська судова система - краще зайнятись цим прямо тепер, не відкладаючи на потім. Оскільки, як показує досвід, все це діє лише разом, окремо одна від одної ці складові чомусь не працюють. Тому книжкові магазини України потрібні не менше, ніж незалежні суди. Можливо, навіть більше", - зазначив Жадан.

За словами письменника, одного заперечення радянського минулого для розвитку культури недостатньо.

"Жоден демонтований Ілліч не дає такої впевненості в нормальному і спокійному майбутньому цієї країни, як київські або львівські вулиці, заліплені афішами українських виконавців", - вважає Жадан.

Також письменник висловився щодо топу української музики та книжок, які оприлюднив Петро Порошенко.

"Можна при цьому, звісно, сумніватись, що Президент України дійсно слухає Hardkiss чи перечитує Гузара, але той факт, що в Президента нарешті з'явились нормальні радники, які слідкують за тенденціями, - цей факт варто взяти до уваги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вогонь і лють": книгу 10-річної давнини приймають за нон-фікшн про Трампа

Американський журнал із Нью-Йорка Apofenie присвятить спеціальний випуск англомовним перекладам творів сучасної української літератури. До випуску увійдуть перекладні тексти Сергія Жадана, Христі Венгринюк, Максима Дупешка, Тані Малярчук, Андрія Тужикова, Андрія Любки та інших письменників.

Зараз ви читаєте новину «Книгарні потрібні Україні не менше за незалежні суди - Жадан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі