пʼятниця, 14 вересня 2012 12:15

Книга про вбивство бен Ладена обігнала еротичний роман

Автор: Фото: tsn.ua
 

Лідером продажів у найбільшому онлайн-рітейлері Amazon.com стала книга американського спецназівця "Нелегкий день", у якій розповідається про знищення лідера Аль-Каїди Усами бен Ладена.За даними списку бестселерів інтернет-магазину, видання обійшло за популярністю навіть добре продаваний еротичний роман "50 відтінків сірого" (Fifty Shades), повідомляє ТСН.

У своїй книзі автор під псевдонімом Марк Оуен спростовує багато повідомлень, що з'явилися в ЗМІ після вбивства бен Ладена. Зокрема, він стверджує, що безпосередньо в будинку лідера Аль-Каїди не було перестрілки, а сам терорист був убитий ще до того, як спецназівці зайшли у його спальню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Порно для матусь" перевершило "Гаррі Поттера"

Деякі чиновники в США побоюються, що "Нелегкий день" може містити конфіденційну інформацію, оскільки книга не пройшла перевірку в Пентагоні. Згідно з правилами американського міноборони, будь-яка книга за авторством чинного або колишнього його співробітника повинна пройти перевірку перед публікацією. Проте автор мемуарів заявив агентству Associated Press, що "не розкривав ніяку інформацію, що могла б поставити під загрозу безпеку" Сполучених Штатів.

Тим часом, як повідомили американські ЗМІ, ветерани загону Морських котиків, які вивчили обставини справи, дійшли до висновку, що автор книги Метт Біссонетт, який ховається під псевдонімом Марк Оуен, написав її через образи на армію. За їхніми словами, вони спілкувалися і з колегами Біссонетта, і з ним самим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автор серії про Алекса Кросса визнаний найбільш високооплачуваним письменником

Біссонетт служив в морській піхоті 14 років. Торік він висловив намір залишити лави Збройних сил і відкрити власний бізнес, але його відразу буквально викинули з армії. Просто під час навчань йому видали квиток на літак і відправили додому.

"Ось так йому відплатили за 14 років чесної військової служби", – йдеться в анотації до книги. Журналіст Кевін Морер, який допомагав Біссонетту у створенні книги "Непростий день", зазначає, що метою написання цього твору було показати працю людей, які захищають інтереси США по всьому світу. Причому, як підкреслюється, автор не написав жодного поганого слова про товаришів по службі.

Зараз ви читаєте новину «Книга про вбивство бен Ладена обігнала еротичний роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі