понеділок, 10 лютого 2014 11:41

Найбільшу українську виставку мистецтва перенесли через ситуацію в країні

Автор: arsenale2012.com
 

Київську міжнародну бієнале сучасного мистецтва ARSENALE перенесли на кінець літа 2015-го року. Як повідомляють у "Мистецькому Арсеналі", його відтермінували на рік через складну політичну та економічну ситуацію в країні. 

Бієнале мала відбутися восени цього року. Уже обрали її кураторів - австрійців Георга Шьолльхаммера та Хедвіг Саксенх'юбер. 

"Україна сьогодні переживає безпрецедентно складний час, коли вирішується питання майбуття держави. З огляду на це, в даний момент не може йтися про відповідальну та якісну підготовку настільки масштабного мистецького проекту міжнародного значення, яким є бієнале. Саме тому й було прийнято рішення про перенесення ARSENALE на 2015 рік. Сподіваємося, що виваженість українських політиків та мудрість громадських діячів допоможуть якнайшвидше віднайти мирний шлях вирішення конфлікту й спільно випрацювати ефективну стратегію розвитку нашої держави" - каже Наталія Заболотна, генеральний директор "Мистецького Арсеналу". 

"Маємо надію, що Міністерство культури України, усвідомлюючи виключну роль бієнале для культурного життя країни, у подальшому включатиме її у план своїх заходів та передбачатиме відповідне фінансування", - додала Заболотна.

Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва ARSENALE – наймасштабніша міжнародна подія у галузі сучасного мистецтва в Україні. Вона була започаткована у 2012 році і проходить щодва роки. Бієнале стала поворотним моментом для культурного життя України: експозиція об'єднала у просторі Мистецького Арсеналу роботи 100 провідних митців із 30-ти країн із творами українських художників. ARSENALE 2012 відвідали понад 135 тисяч гостей. Куратором ARSENALE 2012 був британський мистецтвознавець Девід Елліотт.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшу українську виставку мистецтва перенесли через ситуацію в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі