вівторок, 11 червня 2013 09:17

Киянин переміг на міжнародному конкурсі піаністів у США

Киянин переміг на міжнародному конкурсі піаністів у США
Фото: The Cliburn

Переможцем 14-го Міжнародного конкурсу піаністів ім. Вана Кліберн став 26-річний киянин Вадим Холоденко. Він також отримав призи за краще виконання камерної музики і за краще виконання нового твору.

Другу премію журі під головуванням американського диригента Джона Джордано присудило 20-річній піаністці з Італії Беатріче Рані, третю премію отримав Шон Чен (24 роки, США).
Переможець конкурсу Вана Кліберн отримує грошовий приз у розмірі $ 50 тисяч, а також концертний ангажемент в США на три сезони і можливість випуску студійних і концертних записів американським відділенням фірми Harmonia Mundi. Другий і третій призери отримують по $ 20 тисяч, інші три фіналісти, у тому числі 24-річний аспірант Московської консерваторії Микита Мдоянц, - по $ 10 тисяч.

Міжнародний конкурс піаністів імені Вана Кліберн проводиться у Форт-Уорт (Техас) з 1962 року. Цього року в ньому брали участь 30 піаністів віком від 19 до 30 років із США, Італії, Росії, Китаю, України, Австралії, Чилі, Франції, Японії, Південної Кореї, Польщі, Тайваню і Великобританії.

Зараз ви читаєте новину «Киянин переміг на міжнародному конкурсі піаністів у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі