Ексклюзиви
середа, 16 травня 2018 15:29

Кіркоров, Крід і Лобода: яку музику слухають українці на YouTube

  Чарт «Топ-пісні» відображає композиції, які сумарно набрали найбільше переглядів, включно з офіційним кліпом, лірик-відео, фан-відео
Чарт «Топ-пісні» відображає композиції, які сумарно набрали найбільше переглядів, включно з офіційним кліпом, лірик-відео, фан-відео

В українському топі YouTube домінує російськомовна поп-музика і практично відсутні пісні "світового" рівня.

Інфографіку про те, яким пісням і виконавцям віддають перевагу українські користувачі відеохостингу опублікували Тексти.org.ua.

Сервіс YouTube із 10 травня розширив свої музичні чарти на 44 країни, до яких увійшла й Україна.

Зокрема, чарт "Топ-пісні" відображає композиції, які сумарно набрали найбільше переглядів, включно з офіційним кліпом, лірик-відео, фан-відео тощо. Здебільшого це російськомовна попса, поп-реп-шансон тощо.

Так, перші місця у цьому рейтингу взяли пісні: Matrang "Meduza", Время и Стекло "Топ", Лобода "Лети", Крід "Миллион Аллых роз", Gazirovka "Blakc", Барських "Сделай громче", Hammali "Пустите меня на танцпол", Khalib "Leyla", Maruv "Drunk Groove", Khalib "Medina".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 20 найкращих українських кліпів року

  У «Топ-відео» – лише перегляди офіційних кліпів
У «Топ-відео» – лише перегляди офіційних кліпів

Варто враховувати, що аудиторію відеосервісу становлять не всі українці, а вельми обмежена їхня частина. Це ті, хто активно користується інтернетом - переважно це мешканці міст і не надто старі люди.

У рейтингу переглядів офіційних кліпів домінують Кірковов "Цвет настроения синий", Крід "Миллион Аллых роз", Лобода "Лети".

А в рейтингу "Топ-виконавці" артисти потрапляють за сумарною кількістю переглядів всіх їх відео, включаючи живі виступи і спільні виступи. Лише тут можна побачити одного україномовного виконавця. Автор "Вовчиці" Олег Винник зміг потрапити в топ-10.

  Лише тут можна побачити одного україномовного виконавця.
Лише тут можна побачити одного україномовного виконавця.

Виступ на пісенному шоу "Голос країни"- 8 трансгендера Зіанджі, яка раніше була співаком Борисом Апрелем, посів перше місце у трендах YouTube. За кілька днів відео переглянули майже мільйон разів.

Зараз ви читаєте новину «Кіркоров, Крід і Лобода: яку музику слухають українці на YouTube». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі