середа, 16 травня 2018 10:56

Розповіли, у скільки обійшлися виступи Джамали та Меловіна на Євробаченні

Розповіли, у скільки обійшлися виступи Джамали та Меловіна на Євробаченні
1,5 млн грн витратили на виступ Джамали на Євробаченні-2016. Фото: lime.apostrophe.ua

Телеканал СТБ, який протягом 3 років фінансував поїздки українських виконавців на Євробачення, назвав суми, витрачені на підготовку Джамали та Меловіна до участі у конкурсі.

У суму входили постановка номера, аранжування пісні, сценографіка, реквізит, послуги стиліста, спецефекти, перельоти до країни проведення, проживання артиста та його команди.

Зокрема на участь Джамали, яка перемогла на Євробаченні-2016 у Стокгольмі, витратили 1,5 млн грн. У номері співачки не було декорацій. Натомість зробили акцент на графіці. Наприкінці виступу на екрані позаду Джамали виростало дерево життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україну демонстративно ігнорували" - музичний критик прокоментував результати Євробачення

Витрати на номер цьогорічного учасника Меловіна становлять 2,3 млн грн. На сцені задіяли рояль-саркофаг, у якому співак лежав на початку виступу. Інструмент стояв на підвищенні зі сходами, що на середині номера починають палати.

"Виконавець на сцені Нацвідбору повинен був максимально розкритися перед глядачем, а для цього йому треба було думати тільки про свою пісню, а не про гроші, які доведеться шукати в разі перемоги. Ми розуміли, що фінансова підтримка переможця - це велика частина витрат, але вона була виправдана тією метою, яку ми перед собою ставили, - гідно представляти Україну на Євробаченні", - каже керівник Національного відбору Наталя Франчук.

Суми витрат на виступ гурту O.Torvald канал не повідомив. Колектив узяв участь у Євробаченні-2017, яке відбулося у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меловін прокоментував низькі оцінки журі на Євробаченні

Український співак Меловін посів на Євробаченні 17-ту сходинку. Професійне журі поставило учасника від України на останню 26-ту позицію, віддавши 11 балів. За результатами глядацького голосування Меловін був 7-м.

Переможницею конкурсу стала ізраїльтянка Нетта Барзілай з піснею Toy.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, у скільки обійшлися виступи Джамали та Меловіна на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі