Ексклюзиви
четвер, 12 листопада 2020 12:57

Кінорежисерка відмовилася від звання заслуженої від Зеленського

Кінорежисерка відмовилася від звання заслуженої від Зеленського
Ірина Цілик. Фото:facebook.com/ira.tsilyk/

Українська письменниця та кінорежисерка Ірина Цілик відмовилася від звання заслуженої діячки мистецтв України від президента України Володимира Зеленського.

Про це мисткиня написала на своїй сторінці у Facebook.

Режисерка написала, що про присвоєння звання випадково дізналася зі ЗМІ.

"Вчора я випадково зі ЗМІ дізналася про звання заслуженої діячки мистецтв України, яке було присвоєно мені президентом України. Ця новина, м'яко кажучи, мене здивувала, адже я поняття не мала про те, що хтось взагалі подавав мою кандидатуру на отримання цього звання (як мені вже пояснили, йдеться про певну процедуру). Відтак я чекала, що зі мною хтось зв'яжеться з цього приводу, але ні", — написала Цілик.

Вона каже, що був час перетравити інформацію, почитати привітання друзів і листи у приват із порадами "в жодному разі не відмовлятися від звання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оглядача, який попався на мастурбації онлайн, звільнили

"Але я так і не змогла на себе приміряти все це — ну яка з мене заслужена? Щиро кажучи, я дуже хочу бути корисною і заслужити любов та довіру своєї країни різними добрими справами. Але наразі було б недоречно мати таке звання, дивлячись на це з різних точок зору. По-перше, я лише починаю свій шлях у кінорежисурі. Крім того, вважаю недоречним приймати з легкою душею такі відзнаки в часи непевності, коли багатьох моїх колег із кіноспільноти було скривджено несправедливими діями нинішньої влади", — зауважила кінорежисерка

Ірина Цілик — українська кінорежисерка, письменниця, авторка поетичних і прозових творів. Лауреатка американського кінофестивалю "Санденс" (2020) за найкращу режисерську роботу в категорії світового документального кіно за стрічку "Земля блакитна, ніби апельсин". Авторка слів пісні "Повертайся живим" (у виконанні гуртів "Сестри Тельнюк" та "Коzак System"). Режисерка ігрових фільмів "Помин", "Дім" та "Вдосвіта".

11 листопада український режисер Валентин Васянович відмовився від ордена "За заслуги" 3-го ступеня, яким його нагородив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Кінорежисерка відмовилася від звання заслуженої від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі