Ексклюзиви
пʼятниця, 17 січня 2014 10:11

Кінокритики назвали кращий фільм року

Кінокритики назвали кращий фільм року
Кадр з фільму "12 років рабства"

Головна премія Critics Choice, яка вручається Асоціацією телекинокритиков (Broadcast Film Critics Association) США і Канади, дісталася фільму "12 років рабства". Люпита Нионго, яка зіграла в "12 років рабства" роль другого плану, також була удостоєна нагороди критиків. Картина перемогла і в номінації "кращий адаптований сценарій".

Найбільше нагород отримала "Гравітація" - у неї перемоги в семи номінаціях. Кращими визнані режисер картини Альфонсо Куарон, оператор, монтажер, композитор і творці візуальних ефектів. Фільм виграв в номінації "кращий фільм в жанрі фантастика/жахи", а Сандра Буллок удостоїлася премії як краща актриса в екшні.

Меттью Макконахі ("Далласський клуб покупців") і Кейт Бланшетт ("Жасмин") названі кращими акторами. "Афера по-американськи" перемогла у номінації "найкраща комедія", а також нагороджена за акторський склад і грим. Зіграла в цій картині Емі Адамс стала кращою комедійною актрисою, на думку критиків.

Кращим іноземним фільмом визнано "Життя Адель", а яка зіграла в картині Адель Экзаркопулос стала кращою молодою актрисою. Кращим актором другого плану названо Джаред Літо за фільм "Далласський клуб покупців". А

ссоциация телекритиків, в яку входить близько 280 професіоналів, вручає свої премії з 1995 року. За останні десять років переможці Critics Choice сім разів отримували і головну американську кінопремію "Оскар", нагадує Variety. Оскарівські номінанти були оголошені напередодні.

Зараз ви читаєте новину «Кінокритики назвали кращий фільм року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі