Ексклюзиви
понеділок, 13 січня 2014 14:15

Українцям покажуть французьке кіно про жінок - коханку з електростанції та суддю-трудоголіка
10

Гранд Централь. Любов на атоми
Гранд Централь. Любов на атоми
Замок в Італії
Замок в Італії
За сигаретами

"Кінофестивальний" новий рік в Україні відкриє проект "Вечори французького кіно". Це колекція нових фільмів з Франції.

Зірка одного з головних фільмів року, що минає ("Життя Адель") Леа Сейду - далеко не єдина "іменита" актриса кінопрограми фестивалю. Фанні Ардан, Катрін Деньов, Луї Гаррелем, Валерія Бруні-Тедескі і Альбер Дюпонтель зіграли найрізноманітніших персонажів.

Мелодрама "Гранд Централь. Любов на атоми" розповідає про проблеми атомних електростанцій і забороненого кохання до чужої дружини. І метафорично, і фізично заборонена любов повільно отруюють головного героя.



Лірична драмеді "Кращі дні попереду" розповість про стоматолога Каролін, яка вийшла на пенсію після довгих років роботи і знову відчула себе молодою та вільної. Вона отримує нові враження, займається своїми улюбленими справами, порушує встановлені правила і заводить бурхливий роман з молодим учителем. У ролі Кароліни - володарка двох премій "Сезар" і "Срібного ведмедя" Берлінале, чудова Фанні Ардан.



"Замок в Італії" - французька інтерпретація "Вишневого саду" Чехова від актриси, режисера і сценариста Валерії Бруні-Тедескі. Одну з головних ролей у фільмі зіграв Луї Гаррель. У липні минулого року "Замок в Італії" закривав 4-й Одеський міжнародний кинофестиваль. Це фільм з одного боку про сім'ю, яка розпадається, а з іншого про любов, що зароджується.



У фільмі "За сигаретами" трикратного Каннського лауреата Емманюеля Берко жива легенда французького кінематографу Катрін Деньов постане в образі овдовілої 60-річної власниці ресторанчика, яка "пустилася берега". Її героїня відправляється в подорож по Франції, під сач якої знаходить вкрай несподіваного попутника.



Не залишиться український глядач і без французької романтичної комедії. В рамках фестивалю відбудеться показ нової стрічки Альбера Дюпонтеля - "9 місяців строгого режиму". Головна героїня - солідна леді і шановна суддя. Випадково вона завагітніла від злочинця-садиста. Це шок для дівчини, тому що вона не пам'ятає, щоб у неї були близькі стосунки з якимось чоловіком.



Традиційно фестиваль представить українцям "Артхаус Трафік", Французький Інститут в Україні та компанія Citroеn. Відкриття відбудеться у Києві 23 січня. Також фільми покажуть на великих екранах найбільших міст України - Одеси, Львова, Харкова, Донецька. Вони демонструватимуться французькою мовою з українськими субтитрами.

Зараз ви читаєте новину «Українцям покажуть французьке кіно про жінок - коханку з електростанції та суддю-трудоголіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі