середа, 08 травня 2019 02:17

Київський академічний молодий театр став національним

Київський академічний молодий театр став національним
Київський академічний молодий театр став національним. Фото: ТСН

Президент України Петро Порошенко підписав указ про надання Київському академічному Молодому театру статусу національного.

Відповідний указ №199 / 2019 глава держави підписав у вівторок, повідомляється на офіційному сайті.

"З метою підтримки та розвитку українського театрального мистецтва та враховуючи вагомий внесок театрально-видовищного закладу культури "Київський академічний Молодий театр" у справу національного і культурного відродження, постановляю: надати театрально-видовищному закладу культури "Київський академічний Молодий театр" статус національного і надалі іменувати його - театрально-видовищна установа культури "Київський національний академічний Молодий театр", - йдеться в тексті документа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про учасників Каннського кінофестивалю від України

Київський академічний Молодий театр — театральний колектив, що працює у Києві з моменту заснування у 1979 році. Із 1985 по сьогоднішній день театр займає особняк по вулиці Прорізній, будинок 17, в якому у різні роки розташовувалися прибутковий будинок, офіцерський клуб.

Зараз ви читаєте новину «Київський академічний молодий театр став національним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі