середа, 01 червня 2011 13:08

Кемерон при зйомках продовження "Аватару" витратить $5 млн на сонячні батареї

Кемерон при зйомках продовження "Аватару" витратить $5 млн на сонячні батареї

Американський режисер і продюсер Девід Кемерон вибрав для роботи над другою і третьою частиною найкасовішого блокбастера світу "Аватар" майданчик MBS Media Campus в Південній Каліфорнії, повідомляє веб-сайт журналу Forbes з посиланням на веб-ресурс Mother Nature Network.

Знімальний кампус MBS Media відомий тим, що робить упор на екологію, збереження води, "зелені" технології, матеріали і транспорт. Тут знімалися відомі фільми "Пірати Карибського моря" і "Залізна людина".

Кемерон має намір зробити студію ще більш екологічно чистою, додатково встановивши сонячні батареї, щоб зняти дві частини "Аватару" виключно за рахунок природного джерела енергії. Витрати на встановлення обладнання обійдуться творцеві культових блокбастерів "Аватар" і "Титанік" в додаткові п'ять мільйонів доларів.

В основі сиквелів, які планується випустити на великий екран взимку 2014 і 2015 років, будуть лежати "зелені" ідеї, філософія збереження природи і відповідальності людини за навколишній світ. Частина прибутку від прокату "Аватар-2" і "Аватар-3" буде передана на підтримку екологічних програм.

На поточний момент касові збори фантастичного блокбастеру, який вийшов на екран у грудні 2009 року, склали безпрецедентні 2,8 мільярда доларів при знімальному бюджеті близько 240 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Кемерон при зйомках продовження "Аватару" витратить $5 млн на сонячні батареї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі