Ексклюзиви
понеділок, 27 вересня 2010 14:05

Джеймс Кемерон став найвпливовішим в кіно

Джеймс Кемерон став найвпливовішим в кіно

Британське видання The Guardian назвало режисера Джеймса Кемерона найвпливовішою людиною в кінематографі.

Газета зазначає, що два найуспішніші фільми Кемерона - "Титанік" і "Аватар" - зібрали в прокаті в цілому близько 4,6 мільярдів доларів, що і дозволило режисерові зайняти перше місце.

Другий рядок в списку найвпливовіших кінематографістів зайняв Стівен Спілберг. У список його заслуг включили фільми, над якими він працював як режисер ("Парк Юрського періоду", "Інопланетянин", "Врятувати рядового Райана") і продюсер ("Листи з Іводзіми", "Прапори наших батьків").

Третє місце зайняв актор Леонардо ді Капріо. В якості його ключових робіт указуються фільми "Початок", "Острів проклятих" і "Титанік".

Найвпливовішою жінкою в кіно визнали Анджеліну Джолі. Щоправда, вона зуміла зайняти тільки 19-й рядок в загальному списку. Кейт Уінслет, ще одна жінка, котра зуміла потрапити в першу тридцятку, зайняла 29-е місце - це, вочевидь, пояснюється тим, що останні фільми за участю актриси - "Дорога змін" і "Читець" - вийшли в прокат в 2008 році.

Всього список включає 100 позицій, причому на останньому місці значаться самі глядачі, які впливають на кіноіндустрію "за допомогою Facebook та інших соціальних мереж".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Джеймс Кемерон став найвпливовішим в кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути