четвер, 28 жовтня 2021 00:59

Катерина Кухар і Олександр Стоянов покажуть свято балету і високої моди
9

Балету "Жізель" цього року виповнюється 180 років
Фото: надала Катерина Кухар
Балету "Жізель" цього року виповнюється 180 років
Балету "Жізель" цього року виповнюється 180 років
Балету "Жізель" цього року виповнюється 180 років
Балету "Жізель" цього року виповнюється 180 років

30 жовтня у Жовтневому палаці у Києві відбудеться свято балету та високої моди. Катерина Кухар та Олександр Стоянов виконають головні партії у містичному та найбільш французькому балеті "Жізель". Подією вечора стане презентація костюмів, створених для вистави "Жізель", від дизайнера Мальви Вербицької.

Балетному хіту "Жізель" цього року виповнюється 180 років. Артисти цього вечора на сцені постануть у абсолютно нових образах. Спеціально до ювілейної дати дизайнерка Мальва Вербицька створила понад 30 костюмів для балету: вишукані тканини, ручна високохудожня вишивка, несподівані рішення. Чарівність балету ніколи не залишала байдужим великих творців: Ко Ко Шанель, Крістіан Діор та багато інших художників високої моди створювали казку на балетній сцені. І от зараз сценічні костюми для постановки переосмислила Malva Florea.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заздрощі, тріумфи і конкуренція: Катерина Кухар і Олександр Стоянов показали закулісся оперного театру

"Жізель" – французький балетний хіт вже понад 150 років, найкраща драматична казка про кохання. У легенді розповідається історія про Вілліс – загиблих молодих незаміжніх дівчат, яких зрадили їхні кохані. Не витримавши зради, дівчата вмирали і перетворювалися на мстивих і жорстоких духів – Вілліс, які в нічний час доби зводили рахунки з молодими чоловіками кружлячи їх у своєму танці до смерті.

21 жовтня зірки українського балету танцювали в Дніпрі дві одноактних вистави "Кармен-сюїта" та "Шехерезада". Під час виконання другого спектаклю несподівано для глядачів і артистів в театрі зупинили музику і закрили завісу. Всіх попросили терміново покинути театр і сказали, що будівля замінована.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Кухар і Олександр Стоянов покажуть свято балету і високої моди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі