вівторок, 28 травня 2013 18:07

Картонного коня подарували Львівській залізниці

Сьогодні під управлінням Львівської залізниці відбулась акція протесту через нововведення Укрзалізниці. Захід організувала громадська організація "Відсіч".

"Акцію ми назвали "Запрягайте, хлопці, коней — відмінили поїзди", - розповів співорганізатор події — Юрій Шивала. - Причина акції — це відміна Укрзалізницею поїзда сполученням Чернівці-Ковель, яким, за даними активістів, постійно користуються три тисячі Волинян, не враховуючи Буковинян та Галичан".

Молодь стверджує, що через жахливий стан доріг автобус до Ковеля їде понад 5 годин, поїзд був реальною альтернативою і в фінансовому й у часовому розумінні, проте залізничники вирішили відмінити його на період літа. Крім цього відмінили ще близько двох десятків поїздів, зокрема Київ -Чоп, котрий користувався популярністю серед громадян.

"На цей потяг доводиться купувати квитки за два тижні до поїздки й його відміняють, - обурювався Юрій. - Говорити, що він не рентабельний - це не є правдою. І причину відміни цього потягу пояснити складно".

Між тим у особистій розмові активісти говорять, що причиною відміни цього потягу може бути примус громадян користуватись потягом Хюндай, щоб у людей було менше альтернатив.

"Відсічівці" зібрали підписи громадян, які виступають проти відміни поїздів. Між тим прес-секретар Львівської залізниці, Лілія Криницька, заявила, що поїзд Чернівці-Ковель відновить свою роботу уже у вересні, наразі він возитиме людей до Криму, а ситуацію про поїзд Київ-Чоп коментувати відмовилась.

Для того, щоб заохотити залізницю до роботи активісти подарували управлінню три картонні "вагони" й картонного коня.

Зараз ви читаєте новину «Картонного коня подарували Львівській залізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути