Ексклюзиви
середа, 02 лютого 2011 16:15

Картини української художниці придбали Джолі, Клуні та два президенти США (ФОТО)
11

Фото: Фото: Наталя Чубенко/Gazeta.ua

30-річна українська художниця Христина Катракіс-Кущ 24 лютого відкриває свою першу персональну галерею в Києві.

Про це вона сказала в інтерв'ю Gazeta.ua.

Художниця вперше виставить свої картини, присвячені Україні, із скульптурами свого батька Анатолія Куща. Він є автором 42-метрового монументу незалежності України на столичному Майдані. Це золотиста статуя дівчини.

"Татко зробив її із моїх фотографій. Попросив вислати йому мої свіжі знімки. Я відіслала. А наступного року дізналася, що стала прообразом України. Монумент вийшов гарний", - зазначила художниця.

Галерея Катракіс-Кущ буде закритого типу.

"Якщо хтось захоче прийти подивитися роботи, писатиме емейл і тоді я показуватиму їх. Чому я так вирішила? Бо людина, яка буде сидіти в галереї, не матиме такої зацікавленості в роботі, як матиму я", - наголосила вона.

В галереї виставлятимуться на продаж картини Казимира Малевича, Пабло Пікассо, Давида Бурлюка та інших.

"Я не повернулася назавжди. Планую проводити в Україні по кілька місяців взимку. От влітку я в Греції. Маю там два будинки на острові Мілос. Там моя студія і моя галерея. Ще маю маленьку однокімнатну квартиру в Лос-Анджелесі. Вона на Сансет Бульвар, прямо в центрі міста і з видом на океан", - зауважила Катракіс-Кущ.

Картини художниці є в колекціях Анджеліни Джолі, Джорджа Клуні, Тіни Тернер, Білла Клінтона, Джорджа Буша.

"Із багатьма не тільки знайома, ще й тісно працюю. Із Бараком Обамою в нас є кілька соціальних проектів. Із режисером Мері Ламберт зараз плануємо зняти фільм. Я буду художником-постановщиком. А от із Мілою Йовович маємо спільну хресну маму. З Мілою ми рідко бачимось. На днях списувались. Вона зараз відпочиває на Гаваях з сім'єю. Коли працює, за донькою, 3-річною Євою, наглядає її мама Галина. Нещодавно в Міли померла бабуся по матері, яка жила разом з ними в Штатах", - розповіла вона.

Зараз ви читаєте новину «Картини української художниці придбали Джолі, Клуні та два президенти США (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі