субота, 04 червня 2022 12:06

Картину Івана Марчука продали на благодійному аукціоні за рекордну суму: кошти віддадуть на ЗСУ

Картину Івана Марчука продали на благодійному аукціоні за рекордну суму: кошти віддадуть на ЗСУ
Полотно "Сад спокуси" Марчука продали за рекордну суму. Фото - Іван Марчук/Facebook

Полотно українського живописця Івана Марчука "Сад спокуси" продали на благодійному аукціоні за 120 тисяч доларів.

Картину та ще 26 предметів мистецтва виставили на продаж, щоб підтримати ЗСУ, повідомили у Фонді "Повернись живим".

"До сьогодні полотна живих українських митців ще ніколи не продавали на аукціонах в Україні за такі суми", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські митці відреагували на 100-ту добу війни новими картинами

Аукціон "Art can help" організував дім Goldens. 50% з виручених коштів передадуть у "Повернись живим". Також частину грошей отримає БФ "Центр допомоги" для забезпечення потреб Центрального клінічного госпіталю.

Сам Марчук висловив переконання, що новий власник картини "отримає насолоду від твору, а також задоволення від причетності до благородної місії підтримати нашу армію й країну у годину великого лиха, коли вирішується питання бути чи не бути українській культурі й українцям".

Іван Марчук - український художник, який у радянські часи зазнавав утисків з боку КДБ і довгий час не міг офіційно виставляти свої роботи. З 1989 до 2001 року жив за кордоном. Він створив оригінальну техніку, яку назвав "пльонтанізмом" - це величезна кількість мазків і ліній, які переплітаються, утворюючи об'ємне зображення.

"Повернись живим" — один із найбільших фондів допомоги українським військовим, які воюють на Донбасі, а з початку російського вторгнення в Україну 2022 року — військовим та волонтерам на території ведення активних бойових дій. Фонд закуповує обладнання, яке допомагає рятувати життя військових, зокрема тепловізійну оптику, квадрокоптери, автомобілі, засоби захисту, звʼязку та розвідки.

Зараз ви читаєте новину «Картину Івана Марчука продали на благодійному аукціоні за рекордну суму: кошти віддадуть на ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі