Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2022 19:00

Українські митці відреагували на 100-ту добу війни новими картинами
6

Сьогодні, 3 червня, 100-й день триває повномасштабна війна Росії проти України. Понад три місяці українці героїчно на всіх фронтах стримують ворога. Вітчизняні митці сьогодні своїми артроботами підсумували 100-й день спротиву українського народу.

Gazeta.ua зробила добірку арту, який художники публікують на цей день війни.

Український ілюстратор Сашко Даниленко створив цифрову картину із зображенням руїн будинку. У дописі у Facebook написав лаконічно: "100 днів".

Автор: facebook
 
Художник Юрій Журавель сьогодні оголосив про те, що видасть книжу-збірник "Сториця" з малюнками й нарисами, які висвітлюють війну.
"Наш народ споконвіку СТОрицею віддячував друзям за добро, але й СТОрицею мстив агресорам. Ілюстровані СТОріси, приперчені гумором, швидше зайдуть молоді й іноземцям. Хай світ знає - останні СТО років Україна не припиняла боротьби за Незалежність. Тому 24 серпня ми відзначаємо відновлення Незалежності!
Сподіваюся, цього року зробимо це найбільш урочиСТО", - написав у Facebook художник.
Автор: facebook
 

Франківська художниця Марта Пітчук, основним мотивом творчості якої є старовинні етнічні ляльки-мотанки, представила нову картину - "Мотанка. Маріуполь". У підпис до роботи додала: "100-й день героїчного спротиву".

Автор: facebook
 
Український художник Антон Логов опублікував свої малюнки за останні три місяці. Публікацію підписав:
"100 днів оборони проти повномасштабного рашистького воєнного нападу в Україні. Слава ЗСУ, теробороні, медикам, волонтерам і всім, хто боронить нашу країну від ворога. Слава Україні".
Автор: facebook
 
Усіма улюблений патріотичний мультиплікаційний персонаж Кіт Інжир підтримав українців мотиваційними словами: "Сто днів із повномасштабного вторгнення. Тримаймося, ми все здолаємо".
Автор: facebook
 
Користувачі Facebook сьогодні дописи про 100 днів повномасштабної війни ілюструють артом художника Нікіти Тітова. Митець з перших днів повномасштабного вторгнення росіян створює мотивувальні ілюстрації про героїчну боротьбу українців.
Автор: facebook
 
Українська мисткиня Anta Frirean, що створює цифровий арт, підсумувала: "100 днів війни, які змінили всіх нас". Допис в Instagram проілюструвала своїми картинами, на яких українка тримає голуба миру.
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Anta Frirean (@anta_arf)

Столична художниця Ілона Федунків створила ілюстрацію із зображенням українки в терновому вінку і з національним прапором.
"100 днів незламності. 100 днів протистояння України. Втрачена весна, втрачені тисячі життів, покалічені долі, вимушені переїзди. І ще стільки всього. Ми вистоїмо. Ми переможемо. Ми незламні. Ми сильні. Тримайтеся, дорогі українці", - підписала художниця.
Історії про війну відображає в картинах столична художниця Ната Левітасова. Яскрава кольористика й мінімалізм загострюють відчуття, що всі жахіття війни відбуваються зараз і зовсім поряд. Її твори зображають криваві злочини проти людства, руйнування міст і людських доль. До війни художниця малювала міські пейзажі. Тепер у її роботах переплелися теми війни та індустріалізації.
Зараз ви читаєте новину «Українські митці відреагували на 100-ту добу війни новими картинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі