четвер, 28 лютого 2013 16:15

Картини черкасця Яковця продають за $1000 - потрібні кошти на операцію

Картини черкасця Яковця продають за $1000 - потрібні кошти на операцію
Володимир Яковець на тлі своєї роботи. Фото: artukraine.com.ua

Черкаському художнику Володимиру Яковцю збирають кошти на операцію. Чоловік втрачає зір через постійні крововиливи у сітківку ока.

Олександр Ройтбурд зробив допис у фейсбук, де звернувся до бізнесменів, колекціонерів, меценатів з пропозицією придбати картини Яковця.

"Я виставив у мережу свої фотографії із синцями під очима. Яковець поцікавився, що зі мною. А тоді розповів, що в нього справжня біда. Я запропонував про це написати, він зразу не дуже хотів, але потім погодився. У таких умовах я запропонував купити картини Яковця по 1000 доларів. Об'єктивно його роботи коштують значно дорожче."

Олександр Ройтбурд знайомий із Володимиром понад 25 років. "Раніше його мистецтво було більш декоративним і мені це подобалося менше, але я вважав великим його професіоналом. Зараз, коли його мистецтво концептуальне, мені воно стало ближчим, тому одну з робіт куплю сам. Гроші вже віддав, а потім приїду в Черкаси і виберу", - сказав Ройтбурд.

Володимиру Яковцю 12 березня мають зробити операцію. "Якщо перенесу на наступний місяць, то ціна вже зросте. Зараз маю заплатити 9300 гривень. А потім ще треба три уколи, які коштують по 7 тисяч гривень", - говорить художник.

Усі 7 років він працює з лінзою. Пише картини великого формату.

Зараз ви читаєте новину «Картини черкасця Яковця продають за $1000 - потрібні кошти на операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі