четвер, 03 грудня 2020 14:19

Картина Матісса 46 днів висіла догори дриґом

Картина Матісса 46 днів висіла догори дриґом
Анрі Матісс зобразив човен під вітрилом і відображення в воді. Спочатку ніхто не міг зрозуміти, що на картині. Фото: Pinterest

3 грудня 1961 року в Музеї сучасного мистецтва Нью-Йорку картину Анрі Матісса "Човен", котра висіла догори ногами 46 днів, перевісили належним чином.

Помилку помітила брокерка Женев'єва Габерт, засоромилася повідомити охоронцю. Натомість розповіла газеті New York Times.

Анрі Матісс виріс у північній частині Франції. У 20 років захворів на апендицит. Щоб підтримати сина, мати подарувала йому інструменти для малювання. Заохочувала не дотримуватися звичних правил мистецтва, а випробовувати нове і малювати свої емоції. Так Анрі захопився живописом. Відомий використанням надприродних яскравих кольорів. Один із засновників руху фовізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єри тижня: Богдан Бенюк, Василь Стус та Вейн Грецкі

Товаришував з Ван Гогом, Полем Сезаном та Пабло Пікассо. З останнім під кінець життя стали головними суперниками.

Вітражі в Соборі Паризької Богоматері замінять на роботи сучасних художників. Ідею висунув архієпископ Парижа Мішель Опті. Це спричинило суперечки між консерваторами та сучасними парафіянами.

Зараз ви читаєте новину «Картина Матісса 46 днів висіла догори дриґом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі