Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2012 16:58

Каналізаційні стоки та хімікати отруїли річку на Тернопільщині

Каналізаційні стоки з Тернополя, де живе більше 200 тисяч людей, кілька днів без очистки спускають в річку Серет.

Невідомі хімікати, які спустило в каналізацію одне з підприємств міста, вбили активний мул ? мікроорганізми, які проводили бактеріологічну очистку стоків на відстійниках.

Правоохоронці шукають підприємство – забрудника. В той же час у ріці масово загинула риба. В найбільшому райцентрі області – Чорткові, що на 70 кілометрів нижче по течії Серету, закрили водозабір.

Автор: Скріншот: ТСН
 

"Традиційно, близько 80% населення Чорткова отримує воду напряму з Серету – очищену і хлоровану. В п?ятницю спеціальна комісія заборонила використовувати цей водозабір. Місто отримує воду з альтернативних, захищених водозаборів", - розповідає еколог з Чорткова, керівник ЕГО „Зелений світ" Олександр Степаненко.

Попри те, що скид хімікатів у Серет стався в перших числах травня, чортківчани, які пили воду з нього, не відчували змін якості водопровідної води.

"Ні на запах, ні на смак змін відчутно не було. Я думаю та кислота чи луг, яку скинули в Тернополі, до нас і не дійшла – вона свою роботу зробила одразу. Зате зараз через зруйновані очисні споруди Тернопільського водоканалу, в нашому місті з річки йде неприємний запах. Помітно, що вода брудна, а всі каналізаційні стоки з Тернополя в річку йдуть неочищені", ? каже Степаненко.

Зараз ви читаєте новину «Каналізаційні стоки та хімікати отруїли річку на Тернопільщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути