понеділок, 19 вересня 2016 17:50

До створення міста із цукру залучать глядачів

До створення міста із цукру залучать глядачів

22 вересня у Києві відбудеться відкриття інтерактивної скульптурної інсталяції "Цукрова демократія".

Відвідувачам пропонують безкоштовно відвідати виставку цукрових архітектурних споруд у приміщенні культурного фонду "Ізоляція".

Організатори виставки обіцяють відвідувачам надати можливість не тільки подивитися на неймовірні скульптури з цукру, а й пропонують взяти участь в створенні власних скульптур разом з майстрами - ірландськими скульпторами Брейданом Джеймісоном і Марком Ревелз.

Проект Цукрова демократія відсилає до історії української архітектури. В центрі цукрової інсталяції представлять модель київського Будинку вчителя з кубиків цукру. Ця будівля уособлює місце, де культура та освіта творять демократію. Довкола моделі розташуються цукрові споруди - у стилі Казимира Малевича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Найбільший портрет Франка складатиметься з 6 скульптур

Відвідувачі зможуть збудувати власні конструкції або доповнити вже існуючі, створюючи таким чином гібридну архітектуру.

Брендан Джеймісон та Марк Ревелз працюють разом уже три роки. Роботи виставляли в усьому світі, від Центру Помпіду в Парижі та Тейт Модерн у Лондоні до Зони мистецтв 798 у Пекіні. У скульптурних інсталяціях вони досліджують соціально-політичні теми. Часто створюючи масштабні проекти, які запрошують публіку долучатися до їх розширення власною творчістю.

Цукрова демократія в ігровій формі об'єднує сфери мистецтва, архітектури, сільськогосподарської інженерії, промислового виробництва, залучення громад та соціальної взаємодії.

Виставка триватиме до 30 жовтня.

Нагадаємо, ізраїльська художниця Сігалом Ландау для свого проекту "Солона наречена" занурила чорну траурну сукню на дно Мертвого моря.

Зараз ви читаєте новину «До створення міста із цукру залучать глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі