пʼятниця, 19 серпня 2016 15:24

Найбільший портрет Франка складатиметься з 6 скульптур

Найбільший портрет Франка складатиметься з 6 скульптур

Скульптори Академії мистецтв створять найбільший у світі портрет Івана Франка. Він складатиметься з 6 скульптур з пінополістиролу заввишки 4 м кожна.

Про це повідомляє zaxid.net.

Кожна скульптура важитиме близько 600 кг. Франко постане в образі скелі, піраміди, тотему, динамічної і рухомої скульптури.

Його заплановано виготовити упродовж 21-27 серпня на площі перед театром опери та балету ім. Соломії Крушельницької у Львові. Там проходитиме фестиваль сучасної монументальної скульптури "Franko sculpture symposium".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця 3 доби живе на плоту "Крим" без їжі і води

Над портретом працювали дванадцять скульпторів - випускників академії мистецтв. Кожен скульптор відповідає за створення окремої частини портрета поета. Композиції будуть створюватися на тему різних творів Івана Франка ("Захар Беркут", "Абу-Касимові капці" та ін). Для роботи над цим проектом було виготовлені спеціальні інструменти різної величини, які допомагають легко різьбити у пінопласті.

Після відкриття монумент планують представити у Нагуєвичах в меморіальному музеї.

Нагадаємо, в Музеї книги і друкарства триває виставка "Вірю в силу духа", що присвячена 160-річчю з дня народження Івана Франка.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший портрет Франка складатиметься з 6 скульптур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі