вівторок, 19 грудня 2017 18:44

До свята Миколая відкрили Дні українського кіно
7

У Верховині на Івано-Франківщині сьогодні відкрили Дні українського кіно
Фото: Анастасія Пугач
У Верховині на Івано-Франківщині сьогодні відкрили Дні українського кіно
У Верховині на Івано-Франківщині сьогодні відкрили Дні українського кіно
У Верховині на Івано-Франківщині сьогодні відкрили Дні українського кіно
У Верховині на Івано-Франківщині сьогодні відкрили Дні українського кіно

У Верховині на Івано-Франківщині сьогодні, на День святого Миколая, урочисто відкрили Дні українського кіно. Протягом чотирьох днів покажуть 7 найсучасніших українських стрічок. Свято триватиме з 19 по 22 грудня.

Кінозал влаштували в актовому залі школи. Екран та усю необхідну апаратуру організатори привезли з собою з Києва. Дні українського кіно у Верховині стали можливими завдяки спільним зусиллям Державного агентства України з питань кіно та Голови комітету Верховної Ради України з питань культури та духовності Миколи Княжицького.

Дирекція "Молодості", актори та режисери фільмів-учасників фестивалю були вражені теплим прийомом адміністрації та глядачів. Фільмом-відкриттям стали "Кіборги" режисера Ахтема Сеїтаблаєва. Показ зібрав аншлаг – у залі на 300 місць не було жодного вільного стільця. На численні прохання селян керівники фестивалю та представники фільму прийняли рішення організувати ще один показ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховині на День святого Миколая покажуть головні кінопрем`єри року

Генеральний директор "Молодості" Андрій Халпахчі зазначив, що для фестивалю важливо показувати українське кіно там, де люди не мають доступу до кіноекранів.

"У нас вже був досвід показів українського кіно в маленьких містах. Така акція має стати всеукраїнською. Бо це свято для мешканців тих сіл, містечок, де немає кінотеатрів із сучасним обладнанням. Ми плануємо протягом року зробити своєрідний тур по регіонах України. І сподіваємося на співпрацю з владою на місцях. Сьогодні можемо впевнено стверджувати: українське кіно відбулося. З'явилося вже нове покоління режисерів та акторів, які творять дійсно якісний український продукт. І про них мають дізнатися всі українці", - підкреслив Халпахчі.

Гостями урочистого відкриття Днів українського кіно також стали Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, актриса Олена Узлюк та актор Олег Волощенко, режисер Олег Борщевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордна кількість українських фільмів вийшла в прокат

"Це надзвичайне диво, що ми відзначаємо таке велике свято в цьому чудовому магічному місці. Ми сподіваємось, що глядач отримає задоволення від перегляду наших фільмів, а ми вже щасливі, що опинились тут", - сказала Олена Узлюк.

Через погодні умови у Києві, на заході не були присутні режисер фільму "Кіборги" Ахтем Сеїтаблаєв та продюсер Іванна Дядюра.

Найкращий вітчизняний фільм Днів українського кіно у Верховині за результатами глядацького голосування отримає "Скіфського оленя" - головну нагороду кінофестивалю "Молодість". Також найактивніший глядач Днів українського кіно у Верховині зможе безкоштовно відвідати 47-й фестиваль, який відбудеться 27 травня – 3 червня 2018 року.
Вхід на покази безкоштовний.

Детальніше про фільми й час їх показу на Днях українського кіно у Верховині ви зможете дізнатися з нашого матеріалу.

Зараз ви читаєте новину «До свята Миколая відкрили Дні українського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі