середа, 27 листопада 2019 22:00

Jerry Heil розповіла історію створення хіта "Охрана отмєна" та інших пісень дебютного альбому

Автор: facebook.com
  8 композицій увійшли до дебютного альбому "Я, Яна" виконавиці Jerry Heil.  Під цим ім'ям співає відеоблогерка 24-річна Яна Шемаєва.
8 композицій увійшли до дебютного альбому "Я, Яна" виконавиці Jerry Heil. Під цим ім'ям співає відеоблогерка 24-річна Яна Шемаєва.

8 композицій увійшли до дебютного альбому "Я, Яна" виконавиці Jerry Heil. Під цим ім'ям співає відеоблогерка із Василькова Київської області 24-річна Яна Шемаєва. Після Києва презентує платівку у львівському клубі "Малевич". Розповідає про пісні релізу.

1. "Хукабар"
— Я йшла зі столичного кафе "Крафт", там роблять смачні сироїдні десерти. Через дорогу побачила вивіску кал'янної "Хукабар".
Прямо на стіні хтось фарбою з балончика вивів прізвище Булгакова. Тоді у думках з'явився перший куплет про дівчину і хлопця з протилежними світоглядами. Але вони закохуються. "Я читаю Булгакова, ти - ньюскульний реп Моя мама хейтить владу, а твій тато - нардеп Я веганською росою поснідала, ти - ікрою Та життя важкий удар звів нас сука в хукабар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Jah Khalib, Alyona Alyona і DakhaBrakha візьмуть участь у київському сольнику Джамали

2. "Пйана жінка"
— Кажуть, що ця пісня вульгарна і непристойна через фразу "Не дала, не дала приводу думати що вона шалалалала". Але ви чули взагалі трек гурту "Фактор-2" про повію? І нічого, всі співають.
Пісні збирають різні коментарі, але я не поділяю їх на чорне і біле, адже головна ціль — викликати реакцію. Я вважаю, мети досягнено. Завжди хтось буде реактивно хейтити, а інші знайдуть своє віддзеркалення.
"Пйану жінку" я писала у старій зйомній квартирі на Майдані Незалежності в Києві. За стінкою жили шумні сусіди-алкаші. Я вдячна їм певною мірою — розслабитись не могла, тож постійно працювала. Якось згадала випускний. Захотіла створити в пісні атмосферу такого вечора з дискотекою і вогнями. Спочатку написала мелодію. Це історія про хлопця, який на випускному вподобав дівчину і сподівався швиденько її напоїти щоб затягти до ліжка. А виявилось, що вона не така.

3. "Білі кроси"
— Пісня-роздратування. Зараз усі модники мають хоч одну пару білого взуття, і я — не виняток. Спробуйте в таких кросівках погуляти вулицею і проїхатись у громадському транспорті. Білими ви їх вже не побачите.

4. "Хостел монстрів"
— Усі пісні альбому "Я, Яна" кокетливі, веселі. "Хостел монстрів" — лірична, доросліша. Про те, що в кожного в голові є "таргани" і треба навчитися з ними жити. Ця композиція має найбільшу кількість прослуховувань на альбомі.
Фраза "Мій мозок — хостел монстрів" прийшла до мене дуже давно. Сподобалось, як вона звучить. Наспівала її на диктофон, зберегла і залишила до кращих часів. Періодично я прослуховую старі записи, шукаю щось підходяще для майбутньої пісні. Якось натрапила на цей рядок. Зробила з нього 1-хвилинну пісню і опублікувала в Інстаграм. Часто так роблю. Люди писали, що класний трек, тож я включила його до платівки.
Прийшла до студії Романа Черенова, а він мені "Де другий куплет?". Я сказала, що піду погуляю. Йшла по дорозі і наспівувала в телефон. У вбиральні також записувала. Туалет — нормальне місце для придумування пісень. Всі музиканти на унітазі пишуть.
За пів години вже повернулася з дописаним треком.

5. "Вільна каса"
— Пісня про розбите серце. Дівчину кинув хлопець, бо вона набрала пару кілограмів. Мене через надмірну вагу ніколи не кидали. Завжди я була ініціатором розставання. Знайомі розповідали, що з ними таке було. А мені подобається вслухатися в людські історії і перетворювати їх на музику.

6. "Натверкай"
— Це історія про тих, хто не встиг схуднути до літа. Героїня більше схожа на мене. Раніше я частенько налягала на випічку, тож отримала "хлібобулочні ляжки". Зараз я займаюся спортом, але комплекси щодо зовнішнього вигляду іноді згадую.

7. "Охрана отмєна"
— Я попросила своїх підписників у соцмережі написати слова чи фрази, які їх дратують. Спершу зробила трек з усіма тими мовними "паразитами". Зрозуміла, що вийшло занадто насичено і обрала один вираз. Він відомий кожному, хто ходить до супермаркету — охрана, отмєна.
Я виклала ролик з піснею в інтернет і за 5 хвилин відео набрало 10 тис. переглядів.
"Охрана отмєна" не про касирку. Це пісня про зраду. Героїня знаходить у свого хлопця чек. Він купив шоколадку за 300 гривень і подарував іншій. А вночі називає її чужим іменем. Це банальна ситуація, тому і такий простий текст.
Написати такий не так легко, як здається. Усі люблять образно висловлюватися в піснях. Такого добра було достатньо у моєму міні-альбомі "Де мій дім" 2017-го. У цій платівці хотілось протилежного.

8. "Кубики Рубіка"
— Сюжет знайомий кожній дівчині. Літо, море, сонце. Усі дівчата на пляжі розглядають чоловічі торси. А що там — кубики чи не кубики — то вже інше.

"Альбом Jerry Heil" # Я_ЯНА "це дотепність, артистичний драйв, гра словами, вокальна гнучкість і точність звуку. Це новий розділ в історії української поп-музики, - каже музичний критик Ігор Панасов, головний редактор інтернет-журналу Karabas LIVE. - Jerry Heil - наш тонкий міст між дорослістю мейнстріму і чадом підліткових ютуб-героїв. Вона вже виросла з періоду, коли обожнюють "Пошлую Молли", але ще не дожила до проблем, від яких їде дах у героїнь пісень KAZKA. Вона - зухвалий, юний, повний сил і безстрашний троль. Цієї модернової свіжості на нашій поп-сцені дуже не вистачає ".

Зараз ви читаєте новину «Jerry Heil розповіла історію створення хіта "Охрана отмєна" та інших пісень дебютного альбому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі