Ексклюзиви
четвер, 04 квітня 2013 13:20

Відомий письменник Іен Бенкс повідомив, що смертельно хворий

Відомий письменник Іен Бенкс повідомив, що смертельно хворий
Іен Бенкс. Фото: iain-banks.net

У шотландського письменника Іена Бенкса виявили рак жовчного міхура в останній стадії. За словами 59-річного письменника, йому залишилося жити кілька місяців. Як повідомляє Agence France-Presse, про діагноз Бенкс написав на своєму сайті.

Письменник розповів, що відчув себе погано в кінці січня цього року. Спочатку у нього діагностували жовтяницю, однак подальше обстеження виявило рак. "Спочатку він вразив мій жовчний міхур, потім печінку і, можливо, підшлункову залозу", - цитує Бенкса газета The Guardian. За його словами, ракова пухлина оточена великими кровоносними судинами, тому хірурги не можуть її видалити. Після того як письменник дізнався про свій діагноз, він одружився. Бенкс запитав у своєї коханої Адель, "чи погодишся ти стати моєю вдовою", повідомляє газета.

"Вибачте, але чорний гумор нам допомагає", - додав письменник. За його словами, зараз у нього медовий місяць, він разом з дружиною зустрічається з близькими людьми і відвідує важливі для нього місця. Письменник також попросив своїх видавців випустити раніше терміну його останній роман "Каменоломня" ("The Quarry"), щоб він встиг побачити його на книжкових полицях.

Іен Бенкс, який народився в шотландському місті Данфермлін, став відомий після виходу в 1984 році роману "Осина фабрика". Він також писав у жанрі наукової фантастики, створивши цикл книг про штучний розум. Він є автором таких книг, як "Кроки по склу", "Міст", "Пісня каменю". У 2008 році газета "The Times" включила його до списку 50-ти найвидатніших британських письменників другої половини XX століття.

Зараз ви читаєте новину «Відомий письменник Іен Бенкс повідомив, що смертельно хворий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі