вівторок, 14 березня 2017 06:59

Зґвалтована жінка помстилась самотужки

Зґвалтована жінка помстилась самотужки
Фільм "Комівояжер" виходить у прокат Фото: fraza.ua

23 березня в прокат вийде лауреат цьогорічного "Оскара" за кращий фільм іноземною мовою "Комівояжер" Асгара Фархаді.

У драмі "Комівояжер" пара акторів Емад і Рана щасливі разом. Живуть у іранському Тегерані, мають багато планів на майбутнє. По вечорам репетирують вдома п'єсу "Смерть коммівояжера" Артура Міллера. Згодом небезпечні пригоди з п'єси стають частиною їхнього реального життя.

"Головні персонажі - звичайні, беззахисні, слабкі люди. В чомусь не рішучі, мають м'який характер. Загалом не типові герої взагалі.. Головна героїня не наважується зізнатися, що її згвалтували, бо боїться суворих правил шаріату. Закони не працюють, правила спільноти працюють, але проти неї. Звернутись за допомогою не вдається , бо друзів і знайоих немає. Фільм показує, що у таких людей у боротьбі за життя існує єдина зброя - це совість. Класичний сюжет американського драматурга Міллера режисер доповнив другим дном. Якщо справедливості вдалося досягнути законним шляхом, жертва не продовжує карати винного. Коли ж людина апелює до совісті, то це торкається й жертви, й кривдника. Тому фінальна сцена створює важкий та трагічний ефект своїм мовчанням", - каже кінокритик Антон Філатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цьогоріч на "Оскарі" перемогла політика" - кінознавець

Фільм Асгара Фархаді "Комівояжер" брав участь у головній конкурсній програмі 69-го Каннського міжнародного кінофестивалю, змагаючись за "Золоту пальмову гілку". Фархаді отримав приз фестивалю за найкращий сценарій, а виконавець головної ролі Шахаб Хоссейні - приз за найкращу чоловічу роль.

Іранський режисер Асгара Фархаді не зміг приїхати на премію "Оскар" через "антиімігрантський" указ Дональда Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Зґвалтована жінка помстилась самотужки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі