пʼятниця, 29 червня 2012 18:42

Ів Кляйн став найдорожчим післявоєнним художником Франції
5

Ів Кляйн став найдорожчим післявоєнним художником Франції
Фото: Фото: artinvestment.ru
"Le Rose du bleu" Іва Кляйна (1960)
"Без назви" Жана-Мішеля Баскіа (1981)
"Ескіз до автопортрету" Френсіса Бекона (1964)
"Воїн" Жана-Мішеля Баскіа

Аукціонний дім Christie's 27 червня в Лондоні провів торги післявоєнним і сучасним мистецтвом. На сайті аукціону повідомляється, що виручка в цей вечір склала 207,3 мільйона доларів, що є рекордним показником для цього сегменту в Європі.

На торгах було продано 87 відсотків виставлених лотів, а також встановлено п'ять світових рекордів, у тому числі рекорд побила робота Іва Кляйна "Le Rose du bleu" (1960), яка стала топ-лотом торгів. Картина, створена на дошці з гальки, губки, синтетичної гуми, за допомогою сухого пігменту, була продана за телефоном невідомому покупцеві за 36,7 мільйона доларів. Таким чином, Ів Кляйн став найдорожчим післявоєнним художником Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину Рене Магрітта продали за 624, 750 євро

В цілому п'ять лотів пішли з молотка за суму, що перевищує 10 мільйонів доларів, зокрема, картина Жана-Мішеля Баскіа "Без назви" (1981), на якій зображена фігура з піднятими вгору руками. Полотно було продане за 20,17 мільйона доларів, що також встановило рекорд аукціонної вартості на твори американського автора.

ЗЗ, 6 мільйона доларів заплатили за "Начерк до автопортрету" Френсіса Бекона (1964). Раніше з'ясувалося, що художник зобразив на цій картині не своє тіло, а тіло друга Люсьєна Фрейда.

Напередодні, 26-го числа, торги післявоєнним і сучасним мистецтвом провів головний конкурент Christie's аукціонний дім Sotheby's, проте його результати виявилися значно скромнішими, оскільки більшість лотів було продано по нижній межі оціночної вартості. Всього за вечір було виручено 108 мільйонів доларів, а найдорожчим лотом виявилася картина Баскіа "Воїн" (8,7 мільйона доларів).

Зараз ви читаєте новину «Ів Кляйн став найдорожчим післявоєнним художником Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі