вівторок, 25 червня 2013 13:19

Ірен Роздобудько пообіцяла невдовзі видати "Гудзик-2"

Автор: Фото: Вікторія Хоменко
 

Письменниця Ірен Роздобудько вже на третину написала продовження свого роману "Гудзик". У "Гудзику-2" герої її книги стали на 10 років старшими. Про це вона розповіла у коментарі Gazeta.ua.

"Закінчую книги таким чином, що кожну з них ще можна продовжити, - каже письменниця Ірен Роздобудько. - Якось, коли я була в Миколаєві, на зустріч мені іде жінка і каже ні з того ні з сього "А він її знайде!". Тут зявляється інша: "Ні, не знайде! Він її не вартий. Він слабак! Усе життя так стрибав". Третя: "Я думаю що все таки знайде, бо бачте як він потім думати почав у кінці роману..." Тут я розумію, що по суті знаходжуся в центрі своїх героїв. Вони продовжують жити і сприйматися окремо від книги. І в кожній людини ці герої живуть по-різному. І кожен читач для себе по своєму закінчує книгу".

"Наша середня донька, прочитавши книгу "Дві хвилини правди" підходить до мене з чоловіком і питає: "Скажіть він помер у ванній чи він почув дзвінок у двері". "А ти як хочеш?" - відповідаю. "Я хочу щоб він почув дзвінок". "Що ж - він почув". Тож кожен по-своєму бачить фінал того чи іншого роману, залежно від того як налаштований у дану хвилину", - пояснює письменниця.

У продовженні "Гудзика" Ірен Роздобудько відповідає на питання чи знайшов головний герой свою кохану.

"Герої розповідають про те як склалося у них життя через 10 років. Описую події в книзі за сучасних років. Сучасні стосунки між людьми. Як ми політично змінилися з того часу. В якій зневірі живемо" - додає Ірен Роздобудько.

Також друком, уже восени, вийде продовження ще однієї книги авторки - "Оленіум-2".

Зараз ви читаєте новину «Ірен Роздобудько пообіцяла невдовзі видати "Гудзик-2" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі