понеділок, 21 жовтня 2013 09:15

Інсталяцію з ліжком британської художниці продали в Лондоні за рекордну суму

Інсталяцію з ліжком британської художниці продали в Лондоні за рекордну суму
Фото: Reuters

Інсталяція Трейсі Емін з ліжком з балдахіном пішла з аукціону в Лондоні. Твір британської художниці під назвою "To Meet My Past" ("Зустріч з моїм минулим") було продано за 770,5 тисяч доларів, що є рекордом для робіт Емін, які коли-небудь виставлялися на аукціоні.

На аукціоні в Лондоні були реалізовані твори, які до цього входили до колекції Чарльза Саатчі і виставлялися в його галереї. Всього під час заходу були продані 50 робіт різних сучасних художників. Загальна сума виручки склала 4,93 мільйона доларів. Крім роботи Емін до числа найбільш дорогих творів мистецтва, які були продані з аукціону, увійшли роботи Ребекки Уоррен і Берлінд де брейкерів. Крім них під час заходу були продані інсталяції та скульптури, створені братами Чепменом, Тобі Зішлером, Конрадом Шоукросс та іншими сучасними художниками.

Аукціон був приурочений до ярмарку Frieze, яка зараз проходить в Лондоні. Місцем його проведення стало занедбане депо, де і виставляються продані роботи.

Трейсі Емін належать до течії Young British Artists ("Молоді британські художники"), яке стало відомо завдяки Чарльзу Саатчі. Її робота, продана на аукціоні, була створена в 2002-го року. Вона є розвитком теми, яку Емін вперше підняла в 1998 році, створивши свою найбільш відому інсталяцію - "Моє ліжко". Вона складалася з неприбраного ліжка, поруч з якою стояло взуття, лежали використані презервативи і брудна білизна. Власником "Моголіжка" також є Чарльз Саатчі. Ця робота художниці на аукціоні не виставлялася.

Зараз ви читаєте новину «Інсталяцію з ліжком британської художниці продали в Лондоні за рекордну суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі