середа, 16 жовтня 2013 13:22

Намальований Mercedes Енді Уорхола продадуть за 16 мільйонів доларів

Робота знаменитого американського художника Енді Уорхола, що зображає гоночний Mercedes 50- х років , буде продана на аукціоні Christie's за орієнтовну ціну в $ 16 млн. Художник написав цілу серію картин Cars за спеціальним замовленням компанії Mercedes, і це були його останні роботи перед загибеллю в 1987 році.

На картині чотириметрової висоти зображений "формульний" болід Mercedes - Benz W 196 R , повторений 12 разів в техніці шовкографії (вид трафаретного друку). Серія картин Ворхола з автомобілями почалася з того, що в 1986 році на замовлення арт -дилера Ханса Мейєра художник намалював полотно, що зображує знамените " крило чайки" - спортивне купе Mercedes 300SL . Поява цього твору мистецтва була приурочена до сторічного ювілею винаходу автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одну з перших машин "Тойота" обтягнули шкірою

Побачивши картину , представники німецької компанії замовили художнику цілу серію, яка показувала б еволюцію мерседесовских машин від першої у світі машини, створеної Mercedes в 1885 році, до шедеврів технічної думки, які з'явилися в другій половині XX століття. Уорхол планував увічнити 20 моделей, які повинні були бути віддруковані на полотнах 80 разів.

Серія Cars залишилася незавершеною і увійшла в корпоративну колекцію творів мистецтва компанії Mercedes. Тепер, як з'ясовується, німці готові пожертвувати як мінімум одним полотном , продавши його з аукціону.

Зараз ви читаєте новину «Намальований Mercedes Енді Уорхола продадуть за 16 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути