пʼятниця, 10 лютого 2012 22:10

"Інколи самій здається, що шість рук маю" - Роздобудько

"Інколи самій здається, що шість рук маю" - Роздобудько

Письменниця Ірен Роздобудько розповіла, що для того, щоб  писати, їй не потрібні тиша і спокій. Навчилася працювати в гаморі, коли працювала журналістом. Півтора тижні тому вона презентувала свій 17-й роман "Якби" і вже дописує наступний "Той, хто не стріляв".

"У мене зовсім немає розкладу. Буває, о 6-й ранку прокидаюся, взимку до 11 можу заспати. Багато років працювала на те, щоб не бігти зранку на роботу. Але часто засиджуюся  до глибокої ночі. Чоловік свариться за це постійно. Зараз пишу одночасно два романи. Вони з мене лізуть, як кіно. Сідай записуй, нічого придумувати не треба. Лада Лузіна розповідала, що із самого ранку відключає телефони, щоб нічого не заважало, і до самого вечора пише. Я можу працювати у будь-яких умовах. Не потрібен окремий кабінет, тиша. Перші твори писала на роботі в редакції, у страшному гвалті. 10 людей в кімнаті, редактура, верстка, шум, гам. Три години працюю, потім на обідній перерві пишу. Можу відірватися в будь-який момент, а потім знову продовжувати. Від мене щойно пішла подруга — письменниця Міла Іванцова.  2 години з нею пробалакали. Перед її приходом пописала і зараз буду. Можу цілий день нічого не записувати, але в голові пишу постійно. Навіть сталого робочого місця вдома немає. Бігаю з ноутбуком по квартирі й сідаю там, де сьогодні зручніше. Ніколи не скажу друзям чи чоловіку: "Я працюю". Книги у мене на другому місці, на першому — життя", - зазначила письменниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірен Роздобудько пише роман про порядного спецназівця

Вона зазначила, що домашнім господарством займається сама.

"Щодня сама готую їсти. І роблю це із задоволенням. Побачила недавно по телевізору рецепт приготування куриного філе з моцареллою. То одразу накрутила тих ковбасок, запекла. Інколи самій здається, що шість рук маю. Буває, сидимо з подругою, говоримо. Подаю їй блюдо, яке щойно при ній приготувала. Вона: "Коли ти встигла? Я навіть не помітила, що ти щось робиш". Мене це не обтяжує, тому все легко виходить. Не стою біля плити як біля "мартени". Але якщо не хочу сьогодні нічого робити — приготую бутербродів, і ніхто на це не зважає. Сама перу, люблю прибирати", - розповіла Ірен Роздобудько.

Зараз ви читаєте новину «"Інколи самій здається, що шість рук маю" - Роздобудько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі