Ексклюзиви
пʼятниця, 01 лютого 2013 13:04

Художник намалював 30-ти метровий килим на донецькому териконі

У Донецьку київський художник Костянтин Марцинківський намалював на териконі килим площею 15 на 30 метрів. Цей проект робиться в рамках заходу "Сліди на снігу - Міські оазиси", який ініціював Фонд "Ізоляція. Платформа культурних ініціатив".

У своїй роботі художник використовує звичайну аерозольну фарбу, а також безліч заготовок - картонних трафаретів. Однією з особливостей роботи є її колір - яскраві геометричні фігури контрастують зі снігом і зимової сірістю. Схил, на якому візуалізується ідея киянина, розташований під кутом 60 градусів. І хоча художнику допомагає співробітник арт-центру, що володіє навиками альпінізму - працювати в таких умовах досить складно.

"Дуже складно пересуватися по терикону, ходити по ньому, він дуже крутий. Коли їхав сюди навіть не думав що доведеться працювати зі спорядженням. Ще й погода мінлива чи піде сніг або навіть дощ, це може змити малюнок. Частина роботи, зроблена вчора, була знищена нічним снігом", - повідомив Костянтин Марценковський.

Організатори мистецької акції сподіваються, що погода не стане на заваді, а підсумок роботи зможуть оцінити місцеві жителі.

Зараз ви читаєте новину «Художник намалював 30-ти метровий килим на донецькому териконі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі