середа, 05 вересня 2012 18:48

"Хто виживе у чорній м'ясорубці, хто вислизне за браму бандитизму і корупції" - нові треки від Сергія Жадана

Автор: Фото: Олена Чернінька
 

Gazeta.ua публікує нові треки з альбому "Зброя пролетаріату". Щодня в рамках ексклюзивної серії аудіопублікацій нового доробку Сергія Жадана та харківського ска-гурту "Собаки в космосі" чекайте дві нові композиції з альбому.

Митці працюють разом уже 5 років. 2008-го харків'яни видали свій перший спільний альбом — "Спортивний клуб армії". З того часу проект було презентовано слухачам у різних містах України, а також Польщі, Німеччини, Австрії, Чехії та Росії.

Берці

05 Berzi

Теж навіяно численними історіями про ведення бізнесу в умовах дикого українського капіталізму. У мене знайомі ганяють машини з Голландії, розповідають доволі повчальні історії. Коли пишеш про це в книгах, всі чомусь думають, що мова йде про 90-ті. Хоча все це діється в наш із вами прекрасний час. Просто про це сьогодні не пише преса і не показує телебачення. Насправді в багатьох "сегментах ринку" 90-ті нікуди й не зникали, а ще в багатьох – успішно повернулися. Тому рейдерство, розбій і карколомні кар'єрні злети – це, на жаль, не лише наша героїчна історія, а й буремне сьогодення.

300 китайців

06 Trysta Kitayziv

Це п'ятий варіант композиції. Перший ми зробили ще три роки тому. Проте він чомусь не прижився. Після того ми кілька разів усе міняли й зупинилися лише на цьому варіанті. В результаті з запальної циганської мелодії вийшов жорсткий диско-панк. Ця композиція, мабуть, найбільш точно передає наші теперішні музичні уподобання – пост-панк, нова хвиля, естетика вісімдесятих. Нещодавно знайшов, до речі, інформацію про чувака, який перевозив китайців через російсько-український кордон в причепі сніговоза. Піймав себе на думці, що більшість із того, про що писав, я потім так чи інакше зустрічав у житті.

Ще така історія – німецькою цей текст чудово переклала Клаудіа Дате. Ми одного разу спробували врахувати потреби німецькомовної публіки, котра не розуміє текстів, і під час концерту в Берліні спроектували на екран за нашими спинами переклади пісень. Було доволі дивне видовище – публіка стояла й дивилась кудись повз нас, уважно читаючи й не реагуючи на музику. Більше так не експериментуємо.

 

Везуть

триста китайців добу до Будапешта,

триста китайців добу до Будапешта,

триста китайців добу до Будапешта –

перші вже на місці, підтягнуться і решта.

І той із них, хто виживе у чорній м'ясорубці,

хто вислизне за браму бандитизму і корупції,

ще буде підробляти документи між арештами

і торгувати коксом на вокзалах Будапешта.

Зараз ви читаєте новину «"Хто виживе у чорній м'ясорубці, хто вислизне за браму бандитизму і корупції" - нові треки від Сергія Жадана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі