понеділок, 03 вересня 2012 20:00

"Чесна праця, нескорена нація, вас вітає українська еміграція" - нові треки від Сергія Жадана

"Чесна праця,  нескорена нація,  вас вітає українська еміграція" - нові треки від Сергія Жадана
Фото Олена Чернінька

Треки з нового альбому Сергія Жадана та харківського ска-гурту "Собаки в космосі" відтепер можна послухати. Gazeta.ua розпочинає ексклюзивну серію аудіопублікацій нових композиції з альбому "Зброя пролетаріату".

Щодня чекайте два нових треки від Сергія Жадана.

Інтро

01 Intro

Завжди найважче – почати концерт. Частина публіка, яка приходить до нас із "Собаками", вперто не розуміє, що на неї очікує, й налаштовується на літературний вечір. Тому ми вирішили зробити для початку таку композицію, яка би відразу всім пояснювала, що літератури сьогодні не буде, і у восьми рядках пояснити наше ставлення до теперішньої влади, правоохоронних органів, шоу-бізнесу та медіа-простору. Фактично, після цього далі вже можна не слухати, але ми зазвичай граємо до кінця.

Камон, мен

02 Comon Man

Одного разу мені розповіли дивовижну історію про те, що три з чотирьох, переправлених із Європи до України юзаних мікроавтобусів, переганяються через Бердичів. Є там якась бердичівська мафія, котра налаштувала такий нехилий бізнес. Я подумав, що це добра тема для вірша – такий регіональний патріотизм, спроба навіть з-поза кордону інвестувати в малу батьківщину чесно зароблені бабки. Так з'явився текст про двох бізнесменів, котрі давно обжилися в Голландії, проте не забули батьківські пороги. Щоправда, в них нічого в результаті не виходить – вони стикаються з жахливими проявами української корупції й вважають за краще повернутися на благословенну нідерландщину. За великим рахунком, це текст про проблеми корумпованості вищих органів нової української влади. Ще там двічі вживається слово "реформи", щоби ніхто не сумнівався, яка саме влада мається на увазі.

Герої епопеї,

два бердичівські євреї,

креативили в Голандії

фінансові ідеї:

береш кредит,

купуєш аудит,

і хай доводять, хто з вас бандит.

Ділились по совісті, наче брати,

є куди рости,

коли рубаєш хвости.

Чесна праця,

нескорена нація,

вас вітає українська еміграція.

Зараз ви читаєте новину «"Чесна праця, нескорена нація, вас вітає українська еміграція" - нові треки від Сергія Жадана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі