Ексклюзиви
субота, 18 березня 2017 08:49

Холодець і суші - теми нового українського фільму

Холодець і суші - теми нового українського фільму
Одною з тем фільму "Їдло" стануть суші Фото: bigmir)net

Український режисер Аркадій Непиталюк зніматиме новий повнометражний фільм "Їдло".

Зараз готовий перший варіант сценарію. Його будуть подавати на наступний пітчинг у Держкіно.

"Задум у мене зрів давно. Спочатку зняли короткометражний фільм "Кров'янка", щоб побачити, як це може вийти. Фільм складатиметься з 6 історій. Кожна історія носитиме назву окремої страви. Це кров'янка, холодець, суші, кури гриль, шашлик і борщ. Навколо кожної зі страв будуть свої персонажі, історія та конфлікти", - каже режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У комедії про українську провінцію грає симфонія Бетховена

"Кров'янку" визнали найкращою стрічкою Національного конкурсу Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість". Режисер отримав нагороду 2500 доларів. За словами Непиталюка, фільм - це епізод із його власного життя. У ньому знімаються він та його батьки. Показано, як у селі сприймають киянку-єврейку.

Перша повнометражна картина режисера "Припутні" має вийти в прокат восени цього року. Фільм - переможець 8-го конкурсного відбору Держкіно, отримав 4,3 млн грн державного фінансування. Загальний його бюджет - 8,6 млн грн.

Державне агентство України з питань кіно підготувало відеопрезентацію, до якої увійшли фрагменти ще не завершених стрічок, які створюють за підтримки держави.

Зараз ви читаєте новину «Холодець і суші - теми нового українського фільму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі