четвер, 10 травня 2012 18:11

"Хочу стояти біля витоків нової крові в кіножанрах" - режисер "Штольні"

"Хочу стояти біля витоків нової крові в кіножанрах" - режисер "Штольні"
Джерело: az-art.com.ua

Молодий режисер Любомир Левицький, творець першого українського фільму жахів "Штольня", наразі працює над двома новими стрічками. Незабаром приступить до зйомок свого власного проекту - трилеру "Тіні незабутніх предків".

Крім того, зараз триває робота над кримінальною комедією "Lомбарd", де Левицький виступає режисером і автором сценарію. Продюсує фільм кінокомпанія "Кінофабрика". Картину сподіваються представити глядачам наприкінці осені. За словами творців фільму, він стане гідним продовженням пригодницько-кримінального жанру, заснованого Гаєм Річі та Квентін Тарантіно.

Левицький розповів Gazeta.ua про роботу над фільмами та планах на майбутнє.

Фільм "Lомбарd" належить до нового для Вас жанру. Там буде бодай якось представлена тема містики, яка Вас цікавить?

- Ні, це абсолютно інше кіно. За жанром це буде ганкстерська комедія. Фільм буде комедійний, там цікавий гумор. Стрічка розважальна — для отримання гарного настрою. Герої — це два брати, які отримали у спадщину половину ломбарду. Половина належить їм, іншу частину займає їхній дядько. Вони хочуть забрати свою долю, яку він їм не віддає. Маючи різні характери вони пробують по-своєму отримати свою долю. Один по-злому, інший по-доброму. Вони потрапляють у перипетії. Взагалі у фільмі три сюжетні лінії.

Дія фільму відбувається у абстрактному місті Лемберг? Ви прагнули зробити асоціації зі Львовом?

- Буде дуже багато декорацій та інших цікавих речей, які створюють абсолютно новий вигляд українського кіно. Деякі інтер'єри ми підбираємо так, щоб показати, що Україна є європейською країною. Це моя безпосередня мета. Зараз у нас відбуваються зйомки, ми займаємося декораціями. Весь сюжет відбувається у місті Лемберг. Мені не хотілося робити місто Львів, грубо кажучи, зводити все до конкретного місця, конкретного часу, а зробити його абстрактним, щоб цей фільм можна було подивитися через десять років і він був актуальним.

Два фільми зовсім різні, але однаково Вам близькі?

- "Тіні незабутих предків" - це молодіжний містичний трилер. Там є і продюсером, і автором сценарію, і режисером. "Lомбарd" — ганкстерська комедія, а "Тіні..." - молодіжний містичний трилер. Це два моїх улюблені жанри — хоррор, містика і кримінальна комедія, - і я в кожному з них почуваюся комфортно і я обрав для себе два напрямки, у яких мені зручно працювати.

Де саме проходитимуть зйомки фільмів?

- Продюсери "Lомбарdа" попросили мене тримати у таємниці місця зйомок фільму, тому що вони планують там робити якісь конкурси. А "Тіні..." ми плануємо знімати в Карпатах і Чернівцях.

Чи маєте вже плани щодо прокату фільмів на великих екранах?

Зараз продюсери "Lомбарdа" перебувають на етапі переговорів із дистриб'юторами. Я також у своєму проекті "Тіні..." на етапі переговорів. Мені цікаво прокатати його і в Україні, і в Польщі, Росії, Казахстані. Хочу зробити широкий прокат і показати новий рівень українського кіно, стати біля витоків навіть не нових жанрів, а нової крові у жанрах. Треба ламати стереотипи, що українське кіно — це неякісний продукт. Це насправді не так, просто потрібен правильний комерційний підхід. Саме цим я зараз і займаюсь.

Зараз ви читаєте новину «"Хочу стояти біля витоків нової крові в кіножанрах" - режисер "Штольні" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі