четвер, 04 квітня 2019 15:16

"Хочу, щоб на моїх похоронах сміялися і плакали" - помер режисер "Міміно"

"Хочу, щоб на моїх похоронах сміялися і плакали" - помер режисер "Міміно"
Російський режисер Георгій Данелія помер у Москві. 3 місяці тому потрапив до реанімації із запаленням легенів. Фото: Sputnik

У Москві на 89-му році життя помер режисер Георгій Данелія.

В лютому у важкому стані він потрапив до реанімації із запаленням легенів, повідомляє "Новая газета".

Георгій Данелія народився у Тбілісі. Закінчив Московський архітектурний інститут та Вищі режисерські курси. Свій перший повнометражний фільм "Сергій" зняв 1960 року. Всього став режисером 18 стрічок. Найвідоміші: "Міміно", "Афоня" та "Кін-Дза-Дза". Написав сценарії до 16 фільмів, знявся у 14.

Видав 6 прозових книжок.

"Коли прийде час іти з життя, хочу, щоб це сталося раптово. Щоб не хворіти і нікого не мучити. Хочу, щоб на моїх похоронах люди сміялися і плакали", - писав в одній із них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Був легендою кінематографа - помер творець фільмів жахів

Гееоргій Миколайович захоплювався живописом, графікою та музикою. Зібрав колекцію барабанів. Тричі був одруженим. У нього залишилося син Микола і донька Світлана.

21 березня на Новодівичому цвинтарі в Москві поховали російського режисера 94-річного Марлена Хуцієва. Помер у вівторок від шлунково-­кишкової кровотечі.

Зараз ви читаєте новину «"Хочу, щоб на моїх похоронах сміялися і плакали" - помер режисер "Міміно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі