четвер, 22 вересня 2011 17:49

"Хай молоді письменники спершу коми навчаться розставляти"

 

У молодих письменників немає шансів виграти конкурс "Книга року Бі-Бі-Сі". Про це на Львівському форумі видавців зазначив письменник Юрій Винничук. П'ять років тому Винничук став його першим переможцем із романом "Весняні ігри в осінніх садах".

"Отримав тоді 2 тисячі доларів. Але за кордоном, коли книжка здобуває премію, в неї одразу ростуть тиражі. Такого не було. У молодих авторів шансу перемогти немає жодного. Тому що це конкурс прози. А добру прозу пишуть після 30. Ніхто не написав нічого путнього до 30 років, і я в тому числі", - зазначив письменник. З ним погоджується і Юрій Іздрик.

"Можу додати про молодих авторів. Як би це зробити без ненормативної лексики? Багато років видавав журнал "Четвер" і часто читав твори молодих. Єдине бажання після цього – зібрати їх усіх разом і добряче відшмагати батогами. А ще дати підручник української мови за другий чи третій клас. Щоб навчилися елементарно розставляти коми", - зазначив Іздрик.

На форумі Винничук провів цілий день. Додому дістався майже опівночі. Разом з ним весь час перебував кореспондент журналу "Країна".

Що пив, де їв, які книжки купував і з ким говорив письменник можна прочитати у журналі "Країна" № 36 (89) за 23 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Хай молоді письменники спершу коми навчаться розставляти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі