четвер, 06 лютого 2020 13:34

Гурт "Антитіла" присвятив пісню 15-річному активісту, який загинув під час теракту

Гурт "Антитіла" присвятив пісню 15-річному активісту, який загинув під час теракту
Піснею вшанували школяра в межах проєкту Руслана Горового – "Так працює пам'ять". Фото: Instagram.

Український гурт "Антитіла" присвятив пісню "Птаха" харків'янину 15-річному Данилу Дідику. Він загинув на мітингу в пам'ять Небесної сотні 22 лютого 2015-го.

Фронтмен гурту Tарас Тополя нагадав, що адміністрація школи, в якій хлопець саме закінчував 11-й клас, довгий час відмовляється назвати заклад його іменем.

А трьох організаторів теракту, винних у смерті Данила, засудили на довічне ув'язнення. Торік - відпустили. За наполяганням РФ їх внесли до списку обміну між Україною й ЛДНР, йдеться у повідомленні на сторінці гурту у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У найближчі 50 років нам мир із Росією не світить" - журналіст опублікував свої воєнні щоденники

Піснею вшанували школяра в межах проєкту Руслана Горового – "Так працює пам'ять".

Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький і Сергій Башликов отримали довічне за організацію вибуху під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донбасі. За даними силовиків, чоловіків завербували російські спецслужби. Вони проходили підготовку в російському місті Бєлгород, а за вчинення теракту пмали отримати $10 тис. Внаслідок вибуху загинуло 4 осіб, у тому числі 15-річний Данило Дідик.

Зараз ви читаєте новину «Гурт "Антитіла" присвятив пісню 15-річному активісту, який загинув під час теракту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі