середа, 17 липня 2019 08:01

"Гра престолів" побила черговий рекорд

  Гра престолів" представлений в рекордному числі номінацій премії Emmy. Фото: УНІАН
Гра престолів" представлений в рекордному числі номінацій премії Emmy. Фото: УНІАН

Американська телевізійна академія назвала найкращі серіали сезону – номінантів на премію "Еммі".

Заключний сезон серіалу "Гра престолів" представлений в 32 номінаціях Emmy Awards 2019 року. Один сезон серіалу досі ніколи не відзначали так високо за понад 70-річне існування премії. Попередній рекорд належав серіалу "Поліція Нью-Йорка", який виходив із 1993 по 2005 рік. За вісім сезонів "Гру престолів" відзначили 161 номінацією на "Еммі", повідомляє emmys.com.

Серед інших лідерів – серіали "Дивовижна місіс Мейзел" (20 номінацій), "Чорнобиль" (19 номінацій) і Saturday Night Live (18 номінацій).

У рейтингу каналів і сервісів лідерство за кількістю номінацій у кабельного каналу HBO (137 номінацій). На другому місці – стримінговий сервіс Netflix (117 номінацій). Третя сходинка – у телеканалу NBC (58 номінацій).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У шпигунському блокбастері покажуть Мату Харі і Григорія Распутіна

Emmy — американська премія в галузі телебачення. Її присуджують щорічно в різних областях телеіндустрії. 71-я церемонія вручення премії відбудеться 22 вересня в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія). Її транслюватиме телекомпанія Fox.

"Гру престолів" знімали на території Великої Британії, Ірландії, Марокко, Мальти, Іспанії, Хорватії, Ісландії, США, і Канади. Серіал був створений за мотивами циклу романів "Пісня льоду і полум'я" Джорджа Мартіна. Прем'єра першого сезону відбулася 17 квітня 2011 року. Ця кіносага є одним з найдорожчих проектів в історії американського телебачення. За даними ЗМІ, восьмий сезон обійшовся HBO в більш ніж 90 млн доларів.

Зараз ви читаєте новину «"Гра престолів" побила черговий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі