середа, 10 липня 2019 18:18

Готовий фільм "Чорний ворон" показали Держкіно

Готовий фільм "Чорний ворон" показали Держкіно
Прем'єра фільму в кінотеатрах відбудеться 2019 року. Фото: umanportal.com

Компанія "ТЕТ-Продакшн" представила завершений виробництвом фільм "Чорний ворон", який зняли за мотивами історичного роману-бестселера Василя Шкляра.

"Прем'єра історичної драми "Чорний ворон" відбудеться вже цьогоріч", - повідомляє прес-служба Держкіно.

Кінопроект фільму з робочою назвою "Залишенець. Чорний ворон" став одним із переможців конкурсного відбору Держкіно і отримав фінансування у розмірі 5 млн 88 тис. 300 грн. Загальна вартість виробництва - 20 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка фільму "Крути 1918" розповів про складності на знімальному майданчику

Режисер стрічки - Тарас Ткаченко. Сценарист - Тарас Антипович. Виконавчі продюсери - Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер - Олександр Ткаченко.

Головні ролі у фільмі виконали Тарас Цимбалюк, Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Азізбек Абдурашидов, Зоряна Марченко, Наталя Сумська, Аліна Коваленко, Олексій Тритенко, Данило Мірешкін.

Роман Василя Шкляра описує боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-их.

1921-го чотирирічна війна, яку Росія розв'язала проти Української Народної Республіки, закінчилася. Та боротьба продовжувалась майже на всій території України. Повстанці Холодного Яру противилися радянській окупації і боролися за свободу українського народу.

Стрічка "Чорний ворон" розповідає історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон. Він стає учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки.

Основні місця подій у фільмі - територія Холодного Яру та Мотронинського монастиря на Черкащині. На екрані святиню відтворювали в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, оскільки після реставрації монастир не зберіг історичного вигляду.

За час роботи над проектом творча група вирушала в кілька експедицій Україною. Зокрема, до мисливського палацу графа Шувалова в місті Тальне та Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав" на Київщині. Масові сцени, в яких були залучені понад 150 акторів, знімали в селі Поташ на Черкащині.

Зараз ви читаєте новину «Готовий фільм "Чорний ворон" показали Держкіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі