неділя, 16 жовтня 2011 12:34

Гості фестивалю "АртПоле-Крим" грілися чаєм і домашнім вином

Гості фестивалю "АртПоле-Крим" грілися чаєм і домашнім вином

15 жовтня у кримському Бахчисараї розпочався етно-фестиваль "АртПоле-Крим". Його гості можуть відвідати майстер-класи з приготування традиційної кави на піску або чебуреків, навчитися вишивати золотою ниткою.

Ці заходи відбуваються у старому місті біля Ханського палацу. Музичну сцену поставили біля Східних воріт кам'яного міста-фортеці Чуфут-Кале. Тут заграли гурти "Cankisou" з Чехії та київська "ДахаБраха".

Біля сцени музику слухала з сотня гостей. Вдень показали народні кримськотатарські танці.

"Наші традиційні танці можна побачити навіть на дискотеці у Бахчисараї, - каже художній керівник народного танцювального колективу "Ильхам" Аліє Меметова. - Колись, якщо дівчина погоджувалася на танець з хлопцем, це означало - вона готова вийти за нього заміж. У танці чоловік ніколи не може торкатися до жінки руками,тільки поглядом. Тим більше, не може брати жінку за руку. У нашій традиції ця частина тіла вважалася найсокровеннішою".

Програма фестивалю затрималася більше ніж на годину. Організатори пояснили це технічними проблемами на сцені. Щоб дібратися по гірському бездоріжжю до музичної сцени, гості платили 20 грн за місце в уазику.

"Немає, кого возити, - каже водій автомобіля. – Відвіз сьогодні з десяток людей. Краще сидів би вдома, або пішов на полювання. За цей час уже вбив би одного зайця".

Кажуть, через пониження температури до 4 градусів тепла, більшість бахчисарайців залишилися вдома. Гості з інших міст гріються по наметах з польовою кухнею. За чай віддають 3 гривні, за шашлик – 25. Ховають під куртками пластикові пляшки з домашнім кримським вином чи фляги з коньяком. Повний квиток на усі заходи фестивалю коштує 100 грн.

"АтрПоле-Крим" закінчиться 16 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Гості фестивалю "АртПоле-Крим" грілися чаєм і домашнім вином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі