понеділок, 13 січня 2014 11:02

Головний "Золотий глобус" вручили драмі про рабство
20

Фото: Фото: Reuters

У США цієї ночі в 71-й раз роздали нагороди Голлівудської асоціації іноземної преси. Картина "12 років рабства" режисера Стіва Маккуїна стала кращим фільмом минулого року. А "Золотий глобус" за кращу режисуру отримав творець "Гравітації", мексиканський режисер Альфонсо Куарон.

У номінації "краща драматична актриса" перемогла Кейт Бланшетт за роль у фільмі "Жасмин" Вуді Аллена. Звання кращого актора отримав Меттью Макконахі за роль хворого на СНІД Рона Вудруфа в картині "Даллаский клуб покупців".

В номінації "краща актриса другого плану" перемогла 23-річна Дженіфер Лоуренс за роль дружини головного героя у кримінальній трагікомедії "Афера по-американськи", що отримала звання "кращою комедійною картини" року. Приз за кращу чоловічу роль другого плану отримав Джаред Літо, який виконав роль хворого на ВІЛ транссексуала у фільмі "Даллаский клуб покупців".

Кращим закордонним фільмом року журналісти Голлівуду назвали італійську стрічку "Велика краса".

Американська кінопремія "Золотий глобус" (Golden Globe) присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси (Hollywood Foreign Press Association, HFPA) з 1944 року за кінофільми і телевізійні картини.

Зараз ви читаєте новину «Головний "Золотий глобус" вручили драмі про рабство ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі