Ексклюзиви
пʼятниця, 05 серпня 2016 12:16

"Головне, щоб не втопилась" — фотограф знімає голих жінок під водою
17

Фото: Сергій Бусленко

У луцькій Галереї мистецтв відбувається виставка Impression - фотографи показують знімки відомих людей та оголених жінок під водою.

- У такому стилі працюю давно - перші кадри зробив 1997 року в Криму, - розповідає про свої роботи фотомитець Сергій Бусленко.

Вода - надзвичайне середовище, там майже відсутня гравітація. Виникає враження, наче дівчина літає. Зробити вдалий кадр складно, тому я використовую спеціальні техніки і обладнання. На виставці представлено 30 моїх робіт за всі роки.

Автор: Сергій Бусленко
 

Різні бувають складнощі. Наприклад, непрозора вода. Однак це можна використати як художній прийом. Особливо, коли під воду пробиваються сонячні промені — просто неймовірний ефект.

Автор: Сергій Бусленко
 

Модель, яку знімаю, має бути підготовлена. Підводний світ - цікавий і ворожий водночас. Приділяю велику увагу питанню безпеки. Найскладніше знімати з аквалангом на глибині, де акули та підводні течії. Намагаюся не заганяти моделей в екстремальні ситуації. Це треба робити обережно, щоб ніхто не постраждав і не втопився.

Автор: Сергій Бусленко
 

Дівчат не шукаю. Це мої друзі. На жаль, професіональних моделей для таких зйомок немає. Був невдалий досвід - запросив дівчину з журналу. Вона чудово виглядала на подіумі, але під водою нічого не могла зробити. Тож моя перша вимога - людина має відчувати середовище. Я ж не можу під час зйомки спілкуватися з моделлю - вона сама повинна розуміти позу та вираз обличчя. Моя справа - це концепція, освітлення, підібрати ракурс, врахувати технічні нюанси.

Автор: Сергій Бусленко
 

Я не рахував, скільки назбиралося фото оголених дівчат під водою. Вдалих не більш як 100 кадрів. Хоча посередніх в рази більше.

Автор: Сергій Бусленко
 

У Галереї мистецтв також можна побачити роботи Андрія Новака, Володимира Захаруки, Едуарда Хитрого, Федора Дармокрика, Олександра Майструка, Ігора Салімчука, Петра Подольця, Олександра Ковшука і Тараса Лесова.

Виставка Impression триватиме до кінця місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф малює на спинах голих жінок

Зараз ви читаєте новину «"Головне, щоб не втопилась" — фотограф знімає голих жінок під водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі